Τα νέα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του κοροναϊού και κάτω από την απειλή της «Όμικρον» τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα Παρασκευή.

Από το πρωί, η αστυνομία έχει ξεκινήσει σαρωτικούς ελέγχους. Πάνω από 10.000 αστυνομικοί βγήκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα.

Οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν διπλή χειρουργική μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας (ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ, διαφορετικά θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εντατικοί συνεχίζουν να είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, με χιλιάδες αστυνομικούς έξω από κέντρα διασκέδασης.

Με την κωδική ονομασία «Ρεβεγιόν», κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια της νύχτας επί ποδός και θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στους ελέγχους σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Αυξήθηκαν τα κρούσματα της «Όμικρον»

Σημαντική είναι η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, με την Αττική να σημειώνει νέο ρεκόρ με 3.433 κρούσματα.

Από την προηγούμενη Παρασκευή που τα κρούσματα ήταν 1.453, καταγράφηκε αύξηση 136,3%.

Μέχρι τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 54 κρούσματα της Όμικρον στη χώρα, ενώ υπό διερεύνηση είναι ακόμη 154 ύποπτα κρούσματα. Υπενθυμίζεται ότι χθες ήταν 33 τα κρούσματα.