Χριστούγεννα στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον θα κάνει ο πλανήτης. Καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται, η μία χώρα μετά την άλλη αυστηροποιεί τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της.

Μετά την Ολλανδία, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι εντείνει τους περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου μπαίνει «λουκέτο» στους κινηματογράφους, τα θέατρα και τις αίθουσες συναυλιών. Στο μέτρο δεν συμπεριλαμβάνονται τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες και οι αθλητικοί χώροι.

Επίσης, οι αγορές στα καταστήματα θα πραγματοποιούνται ανά δύο άτομα (τα παιδιά δεν συμπεριλαμβάνονται), ενώ αποφασίστηκε η απαγόρευση της παρουσίας φιλάθλων στα στάδια από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Κλείνουν οι χριστουγεννιάτικες αγορές στις Βρυξέλλες

Στην πρωτεύουσα, τις Βρυξέλλες, τρεις χριστουγεννιάτικες αγορές, οι Sainte-Catherine, Bourse, Monnaie θα κλείσουν στις 26 Δεκεμβρίου μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Επίσης, το σόου των πυροτεχνημάτων κατά την αλλαγή του χρόνου ακυρώνεται, όπως αναφέρουν τα μέσα της χώρας.

Ωστόσο, το παγοδρόμιο στην Place De Brouckère, αλλά και οι δραστηριότητες στο Bois de la Cambre θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ