Οργισμένος εμφανίστηκε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού και την προαναγγελία μέτρων μετά την αλλαγή της χρονιάς και όχι άμεσα.

Ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε το αίτημά του για καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ κατήγγειλε πως από τον Αύγουστο υπάρχουν προειδοποιήσεις για τη λήψη μέτρων ώστε να «μην έχουμε μαύρο Νοέμβριο, μαύρο Δεκέμβριο, μαύρα Χριστούγεννα».

«Έχουν γίνει τεράστια επιχειρησιακά λάθη και τα πληρώνουμε αυτή τη στιγμή» επεσήμανε ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN.

«Δεν θα πρέπει να βγαίνουμε από το σπίτι αν…»

Όπως είπε, το νοσοκομείο του είναι σε οριακό σήμερα. Διαπίστωσε, δε, πως σε περίπτωση που στο «τσουνάμι της Δέλτα έρθει και άλλα άλλο τσουνάμι, της Όμικρον, τότε ειλικρινά δεν πρέπει να βγαίνουμε από το σπίτι, όχι να πάρουμε μέτρα».

«Τι σημαίνει μέτρα μετά τις 3/1;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος και προσέθεσε: «Μέχρι τότε θα κάνουμε σύμβαση με τον ιό ότι δεν θα χτυπήσει την πατρίδα μας και μετά θα πάρουμε μέτρα όταν δεν έχουμε πού να νοσηλεύσουμε».

Τόνισε πως ο ίδιος έχει, επανειλημμένα, ζητήσει να γίνονται αγώνες στα γήπεδα χωρίς θεατές, να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία, να είναι το rapid test προϋπόθεση για οποιαδήποτε κλειστή συγκέντρωση, αλλά και να ελεγχθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Δεν μπορώ να βλέπω να χάνονται, άδικα, τόσες ανθρώπινες ψυχές» είπε, σε έντονο τόνο και επεσήμανε πως γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόβλημα αλλά «γυρνάμε γύρω γύρω» και «δεν παίρνουμε βασικά μέτρα».

«Η υγεία και η ζωή είναι πάνω απ’ όλα» υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

Τα self test

Όσον αφορά στη διάθεση επιπλέον self test στους πολίτες, τόνισε πως αυτά τα τεστ είναι «κοροϊδία, αν θες το κάνεις, αν δεν θες όχι». «Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση» έκρινε και επανέλαβε πως «δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς».

«Είναι υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία και συζητάμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά τις 3/1; Πώς να μην είμαι θυμωμένος» διερωτήθηκε.