Στην αποκάλυψη ότι λειτουργούν στην Βόρεια Ελλάδα ιδιωτικά εργαστήρια, για τα οποία δεν υπάρχουν στοιχεία, και διενεργούν rapid test που δεν είναι εγκεκριμένα, προχώρησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Πρόσθεσε δε, ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, έχει καταθέσει σχετική αναφορά στον Εισαγγελέα.

«Γνωρίζουμε για δύο εργαστήρια και δεν ξέρουμε πόσα υπάρχουν αλλού», ανέφερε στο Open. Απαντώντας σε ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας ορισμένων rapid test ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε: «Ναι, βεβαίως. Υπάρχει ολόκληρη δικαστική εμπλοκή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με συγκεκριμένα εργαστήρια τα οποία είναι παντελώς ανεξέλεγκτα. Έχουν βρεθεί να έχουν ακόμα και τεστ που έχουν αποσυρθεί όπου τα πράγματα δεν ελέγχονται. Έχουν κιτ μη εγκεκριμένα. Και υπάρχει αναφορά στον εισαγγελέα του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «δεν μιλάμε για ιδιωτικά εργαστήρια ιατρών, μιλάμε για ιδιωτικά εργαστήρια που ξεφύτρωσαν χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει ποιος και που τα έχτισε. Και μεις αυτό ψάχνουμε (σ.σ. πως πήρανε άδεια αυτά τα εργαστήρια). Και γι αυτό το λόγο υπάρχει αναφορά στον εισαγγελέα. (…) Αν ήξερα τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας θα ήμουν ευτυχής. Αυτά προσπαθούμε να μάθουμε. Θα πρέπει τα rapid test να γίνονται στα ιατρεία για να μπορούμε να έχουμε μία αξιοπιστία στα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.