Την τελευταία εβδομάδα τα παιδιά με κοροναϊό που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, αυξήθηκαν κατά 96%, σύμφωνα με την ιταλική Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων.

Σημαντικό δε στοιχείο είναι ότι τα μισά, έχουν ανεμβολίαστους γονείς.

Παράλληλα, οι εισαγωγές ανεμβολίαστων ασθενών αυξήθηκαν κατά 16,7%, ενώ των εμβολιασμένων που ασθένησαν με Covid-19 σημείωσαν μείωση 2%.

Συνολικά, οι εισαγωγές των ασθενών με κοροναϊό στα νοσοκομεία, αυξήθηκαν κατά 7%, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Εξετάζονται νέα μέτρα

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Πέμπτη, η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξετάσει -και πιθανότατα να εγκρίνει- νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Τα πιο πιθανά, θεωρούνται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους, η επιβολή διαγνωστικών τεστ και στους εμβολιασμένους, ενόψει και τις Πρωτοχρονιάς, και η μείωση της διάρκειας του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, από εννέα σε έξι μήνες.

Κανονικά η λειτουργία των σχολείων

Ο Ιταλός υπουργός παιδείας, Πατρίτσιο Μπιάνκι, πάντως, απάντησε στους επιστήμονες που ζήτησαν την παράταση των σχολικών διακοπών των γιορτών, ότι η κυβέρνηση Ντράγκι δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Σήμερα, στην χώρα, τα περιστατικά κοροναϊού είναι 36.293, με 146 θανάτους. Συνολικά, έγιναν 779.303 διαγνωστικά τεστ, το 4,7% από τα οποία προέκυψαν θετικά.

Στις ιταλικές μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.010 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 8.544.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ