Με αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος θα κλείσει η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά στη χώρα μας. Τρεις αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό… μενού των επαναληπτικών της φάσης των «16» του θεσμού, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα σε Φάληρο και Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται (19:00, Cosmote Sport 1HD) τον Λεβαδειακό, έχοντας ηττηθεί στο πρώτο ματς στην Λιβαδειά με 3-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, έτσι ώστε να κλείσουν θέση στις 8 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προέρχεται από ακόμα μία νίκη (κόντρα σε Λαμία) στο φετινό πρωτάθλημα και θέλει να κλείσει το έτος με τον καλύτερο τρόπο.

Στην αποστολή για την αποψινή αναμέτρηση με την ομάδα της Λιβαδειάς, δε βρίσκεται ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά και ο Τόμας Βατσλίκ. Αναλυτικά η αποστολή: Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Σισέ, Ο. Μπα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καρμπόβνικ, Κίτσος, Σουρλής, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Βαλμπουενά, Μασούρας, Ονιεκουρού, Λόπες, Ροντρίγκες, Βρουσάι, Τικίνιο.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν στο Φάληρο με τέσσερις απουσίες. Ο λόγος για τους Σαμάσα, Μανιώτη, Μπαχανάκ και Αραβίδη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Στην αποστολή για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» είναι οι: Στογιάνοβιτς, Αγγελόπουλος, Βλάχος, Βήχος, Τσάπρας, Τζημόπουλος, Λιάγκας, Παναγιώτου, Νίκας, Νίλι, Κονέ, Μεχία, Αλμπάνη, Βρακάς, Μουτίνιος, Χάμμοντ, Μυτίδης, Πολέττο, Δούμτσιος και Λινάρδος.

Ο Δούμτσιος το 3-1 για τον Λεβαδειακό, άμεση απάντηση με Ρόνι Λόπες για Ολυμπιακό (vids) - to10.gr

Ασφαλώς, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί (17:00, COSMOTE SPORT 2 HD) τη Λάρισα στη ρεβάνς του 1-1.

Ο Γιασμίν Κούρτιτς είχε σώσει τον Δικέφαλο του Βορρά στο Αλκαζάρ με γκολ στο 95ο λεπτό, με την πρόκριση να είναι ορθάνοιχτη. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου προέρχεται από το τρίποντο στο ματς με τον Αστέρα και θέλει να πάει με… ηρεμία στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο Ρουμάνος τεχνικός επανάφερε στην αποστολή τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα, ενώ εκτός έμειναν οι Βαρέλα, Κρέσπο και Πασχαλάκης.

Αναλυτικά η αποστολή: Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Εσίτι, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Μουργκ, Α.Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Άκπομ.

Όσον αφορά την ΑΕΛ, η αποστολή της αποτελείται από τους: Θεοδωρόπουλο, Σουλούκο, Θεολόγου, Ηλιάδη, Μαξιμένκο, Γκοτζαμανίδη, Παπαγεωργίου Αθ., Αμπούντ, Ταχάρ, Γιάκο, Κολομπίνο, Πατράλη, Γαρουφαλιά, Γλυνός, Κοτσιανούλη, Μιλτιάδη, Όγκμποε, Κούστα, Μαυριάς, Τσουμάνη, Ακούνια, Μπαντιμπαγκά.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς του Κυπέλλου:

  • ΠΑΟΚ-ΑΕΛ (17:00, 1-1)
  • Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου (17:00, 1-0)
  • Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (19:00, 2-3)