Ο μετρήσεις στα λύματα δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου, ενώ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης σημείωσε ότι έρχεται αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η αύξηση του ιικού φορτίου παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα λύματα της Αττικής αλλά και της Κρήτης, όπως ανέλυσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» λέγοντας ότι μετά από 3 εβδομάδες ύφεσης, η κατάσταση αντιστρέφεται.

Παραπάνω από ανησυχητικά τα υγειονομικά δεδομένα

«Η κατάσταση είναι μάλλον δυσάρεστη θα έλεγα, διότι η αύξηση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, προδιαγράφει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως θα έχουμε σημαντική αύξηση», τόνισε ο κ. Θωμαΐδης. Ειδικά για την Αττική ανέφερε ότι εδώ και ένα μήνα περίπου το ιικό φορτίο είναι πολύ υψηλό, στα 40 με 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Προειδοποίησε ότι αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα λόγω της παραλλαγής Όμικρον, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα συμβεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Το κλίμα από το Λονδίνο, πρόσθεσε, είναι ότι η αύξηση κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλη αλλά η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σημαντική κυρίως στους άνω των 60. Συνεπώς σύμφωνα με τον καθηγητή και η «Όμικρον» αφορά αυτή κυρίως την ηλικιακή ομάδα που πρέπει να σπεύσει να εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση.