Ο Κώστας Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ, με τη συζήτηση να περιστρέφεται κυρίως γύρω από την Εθνική ομάδα. Ο άσος της Βιλερμπάν εξέφρασε την αισιοδοξία του πως εκείνος και τα αδέρφια του, Γιάννης και Θανάσης, θα είναι στο Eurobasket 2022 και θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Όσα είπε ο Κώστας Αντετοκούνμπο:

«Τελείως διαφορετική η ζωή σε Αμερική και Ευρώπη. Τόσο η καθημερινότητα, όσο και μπασκετικά. Ο ρυθμός, ο τρόπος παιχνιδιού, όμως δεν θα έλεγα ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά έτσι ώστε να σε αλλάξει ως παίκτη και ως άνθρωπο. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος».

Για τη θέση του: «Θα είμαι ότι θέλει ο προπονητής να είμαι. Τέσσερα, πέντε και θα μαρκάρω όποιον θέλει ο προπονητής. Δεν έχω βάλει στον εαυτό μου μια θέση. Δεν ξέρω. Οι πιο πολλοί με έλεγαν πεντάρι» ενώ είπε επίσης: «Πρότυπα μου είναι τα αδέρφια μου. Ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Άλεξ. Είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να βλέπουν τα παιχνίδια μου γιατί είναι πρωί αλλά για μένα είναι πιο δύσκολο γιατί κοιμάμαι. Η επικοινωνία ωστόσο είναι καθημερινή. Με συμβουλεύουν αλλά δεν μιλάμε πάντα για μπάσκετ. Έχουμε και άλλα πράγματα να λέμε».

Για την Εθνική ομάδα ενόψει και του Eurobasket 2022: «Πιστεύω ότι θα είμαστε και οι τρεις παρόντες. Ο κόσμος θα πάρει αυτό που θέλει. Το έχουμε συζητήσει στον καναπέ για πλάκα να παίξουμε και οι 4 μαζί και να κερδίσουμε ένα μετάλλιο με την Εθνική».