Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, είπε ότι «παρακολουθεί» στενά τους παίκτες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και τόνισε ότι όσοι δε συμπεριφέρονται σωστά εκτός γηπέδου δε θα παίζουν.

Ο Τζακ Γκρίλις και ο Φιλ Φόντεν αγωνίστηκαν στην εμφατική νίκη με 7-0 επί της Λιντς στα μέσα της εβδομάδας, αλλά και οι δύο ήταν αναπληρωματικοί (και δεν έπαιξαν) στην επικράτηση με 4-0 επί της Νιούκασλ, με τον Γκουαρντιόλα να λέει ότι η απόφαση να τους αφήσει εκτός δεν ελήφθη προκειμένου να διατηρήσει την ομάδα «φρέσκια».

Η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε μια φωτογραφία των δύο άσων σε βραδινή έξοδο μετά τον αγώνα με τη Λιντς.

«Όχι, όχι, δεν ήταν για το rotation» είπε ο Γκουαρντιόλα. «Κατέληξα σε αυτήν την ομάδα επειδή αυτοί οι παίκτες άξιζαν να παίξουν και όχι οι άλλοι. Τα Χριστούγεννα δίνω μεγάλη σημασία στη συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου. Και όταν δεν είσαι σωστός εκτός γηπέδου, δεν πρόκειται να παίξεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όλη την ώρα λόγω των ιδιαιτεροτήτων την περίοδο των Χριστουγέννων, και ό,τι και αν συμβεί πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένος» πρόσθεσε ο καταλανός προπονητής.