Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας σχολίασε, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Τη στιγμή που η πανδημία είναι σε έξαρση και μια νέα μεταδοτική μετάλλαξη βρίσκεται ‘προ των πυλών’, το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού ουσιαστικά συνοψίζεται στη φράση: ‘κανένα νέο μέτρο προστασίας’. Ούτε δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ παντού και για όλους, ούτε μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων, ούτε μέτρα αραίωσης σε κρίσιμους χώρους συγχρωτισμού, όπως τα σχολεία όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», τόνισε ο Περισσός.

«Αντίθετα», όπως προσέθεσε χαρακτηριστικά, «με ένα φτηνό τέχνασμα, όπου τη μια μέρα διέρρεε για  υποχρεωτικά rapid test επί πληρωμή και την άλλη ανακοίνωνε συστάσεις για δωρεάν self test, η κυβέρνηση καλλιεργεί ψεύτικα και επικίνδυνα διλήμματα στο λαό – να επιλέγει ανάμεσα στην τσέπη του ή την υγεία του – νομίζοντας ότι έτσι μπορεί να πετάξει από πάνω της τη δική της ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας».

Το ΚΚΕ επεσήμανε πως πρόκειται για την ίδια πολιτική που, εδώ και περίπου δύο χρόνια, «θεωρεί ‘πολυτέλεια’ τα μέτρα προστασίας απ’ την πανδημία και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, οδηγώντας στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα».