Τα drop earrings του οίκου De Beers «μπλέκονται» στις πλατινομαλλούσες μπούκλες της συζύγου του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία. Ρίχνω μια γρήγορη ματιά στη Θέκλα, η οποία εξακολουθεί αφηρημένα να παρακολουθεί τα λαμπερά «ταξίδια» της ροζ champagne. Χαμογελάω πονηρά. Σκέφτομαι ότι η παιδική μου φίλη έχει πέσει σε μια κατάσταση μελαγχολίας έτσι όπως οι ειδήσεις για ματαιώσεις gatherings τα οποία ετοιμάζονταν εδώ και καιρό εξακολουθούν να φθάνουν με απίστευτη ταχύτητα.

Ακόμα και αυτό το ιδιαίτερα δημοφιλές Γκστάαντ, το δημοφιλέστερο χιονοδρομικό spot για τους έλληνες ισχυρούς του χρήματος, δεν θα γνωρίσει αυτές εδώ τις γιορτές τα μεγαλεία των περασμένων χρόνων. Οι περισσότεροι φοβούνται τον «συνωστισμό» σε αυτό το αστραποβόλο χωριουδάκι των Ελβετικών Αλπεων.

Κάπου εκεί στη μεγάλη ανηφόρα-κατηφόρα, «σημείο συνάντησης» των επιφανών επισκεπτών, δημιουργείται ένας μικροχαμός. Αυτοί οι οποίοι θα «τολμήσουν» να εκδράμουν επιλέγουν το αριστοκρατικό πάντα St. Moritz (ήδη τα νεαρά μέλη πολύ σημαντικής επιχειρηματικής οικογένειας βρίσκονται εκεί) ή την «ξεχασμένη» τα δύο τελευταία χρόνια Courchevel (λόγω Covid-19).

Προτιμώ την Courchevel και το αεράκι των Γαλλικών Αλπεων. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής επιλέγει το πανάκριβο γαλλικό spot και τη σουίτα του στο «Cheval Blanc» αντί για το χριστουγεννιάτικο δείπνο στο restaurant 21 της Κηφισιάς. Διακόσια άτομα έχουν ήδη «κλείσει» εκεί. Superbe!