Μια από τις πρώτες μεγάλες παραγωγές του 2022 που περιμένουμε μέσα στον Ιανουάριο (20/1), είναι η τελευταία ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο «Το μονοπάτι των χαμένων ψυχών» («Nightmare alley»), προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου.

Mε πλήθος από νουάρ στοιχεία, είδος που ανέκαθεν συνέπαιρνε τον βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθέτη του «Λαβύρινθου του Πάνα» και της «Μορφής του νερού», η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός «μάγου» με την ικανότητα να ξεγελά τον κόσμο (Μπράντλεϊ Κούπερ), ο οποίος μπλέκει σε περιπέτειες από την στιγμή που στην ζωή του μπαίνει μια ψυχίατρος (Κέιτ Μπλάνσετ) που ίσως τελικά είναι πιο έξυπνη απ’ ότι εκείνος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Ντελ Τόρο οδηγεί τον θεατή στους δαιδάλους της ανθρώπινης ψυχής αποτίνοντας συγχρόνως τον δικό του φόρο τιμής σε ένα είδος ταινιών που έγραψε την δική του κινηματογραφική ιστορία στις δεκαετίες του 1940 και του 1950. Η εταιρία διανομής του «Μονοπατιού των χαμένων ψυχών» στο οποίο συμπρωταγωνιστούν οι Τόνι Κολέτ, Ρούνεϊ Μάρα και Γουίλεμ Νταφόε, παραχώρησε κατ’ αποκλειστικότητα στο ΒΗΜΑ το βίντεο για τα γυρίσματα της ταινίας που παρουσιάζουμε εδώ.