Η Ρωσία απέλασε δύο Γερμανούς διπλωμάτες. Η κίνηση αυτή αποτελεί προαναγγελθείσα απάντηση σε παρόμοια απόφαση της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα, όπως εξήγησε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, είχε ανακοινώσει την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, μετά την απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο σήμερα, και αναφέρει ότι η Μόσχα έδωσε εντολή το 2019 για τη δολοφονία στο Βερολίνο ενός Γεωργιανού πολίτη.

«Αυτή η δολοφονία, κατά παραγγελία του κράτους, συνιστά ωμή παραβίαση των κανόνων του γερμανικού δικαίου και της κυριαρχίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», δήλωσε η Μπέρμποκ, η οποία ανέφερε ότι κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη, στον οποίο και κοινοποίησε την απόφαση για την απέλαση.

Η προειδοποίηση της Μόσχας

Η απόφαση του Βερολίνου προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Μόσχας, η οποία δήλωσε, δια στόματος της εκπρόσωπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

«Οι μη φιλικές ενέργειες του Βερολίνου δεν θα μείνουν χωρίς την ανάλογη απάντηση. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις επί του θέματος», επεσήμανε η Ζαχάροβα.