Μια λίστα 228 «Αυτοχθόνων Ιθαγενών», από τους οποίους οι 44 είναι από τη Θεσσαλονίκη, οι 25 από την Αττική, και συνολικά δρουν σε περίπου 40 νομούς της χώρας, βρίσκεται – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. που επιχειρεί να θέσει ένα τέλος στις επικίνδυνες «ακτιβιστικές» ενέργειες των αντιεμβολιαστών.

Αυθαίρετες ερμηνείες του Συντάγματος

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν για τη συγκεκριμένη ομάδα, όπως και για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ή τους «Ιεροδηλωσίτες» (οι οποίοι απειλούν μάλιστα με δολοφονίες), ότι «πρόκειται για ένα συνονθύλευμα με πρώην οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα, που είχε πρώτος μιλήσει για «αυτόχθονες ιθαγενείς», ακροδεξιούς ή παραεκκλησιαστικούς. Αρκετοί από αυτούς, με χαμηλό κυρίως μορφωτικό επίπεδο, μικρή κριτική ικανότητα, αντιδραστικοί και συνωμοσιολόγοι – ορισμένοι μάλιστα συνταξιούχοι αστυνομικοί, στρατιωτικοί κ.λπ. – προχωρούν σε αυθαίρετες ερμηνείες άρθρων του Συντάγματος. Βαυκαλίζονται ότι αίρουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ανακαλούν την… πληρεξουσιότητα σε υπουργούς, στην ΕΛ.ΑΣ., σε δικαστές και προχωρούν σε πομπώδεις ανακοινώσεις για την εξουσία που αναλαμβάνουν οι ίδιοι. Γεμίζοντας από τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο μέχρι τον Αρειο Πάγο και την ΕΛ.ΑΣ. με μηνύσεις και εξώδικα παραληρηματικού περιεχομένου. Μάλιστα γεμίζουν το Διαδίκτυο με φόρμες υποβολής μηνύσεων για το ευρύτερο κοινό με αναφορές σε «προδότες» και «επίορκους»».

 

Τα χρέη στην Εφορία και οι έρευνες

Τα ίδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν: «Σύμφωνα με τις ψευδαισθήσεις τους, επιβάλλουν ακόμη και πρόστιμα 10.000.000 ευρώ σε όποιους κρατικούς λειτουργούς δεν ακολουθούν τις υποδείξεις τους. Πριν από τις αρνήσεις για τα εμβόλια και τις μάσκες είχαν κηρύξει ανένδοτο για τα χρέη στην Εφορία με επίκληση το «ομόλογο» της… Τράπεζας της Ανατολής, για το Μεταναστευτικό κ.λπ. Θα ήταν μια κατάσταση γραφική, περιγέλαστη, αν δεν ήταν επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και άλλους τομείς. Πλέον οι εικόνες με εκπαιδεύσεις σε όπλα – φαίνεται πάντως να είναι ρεπλίκες – αλλά και η αρπαγή του εκπαιδευτικού στην Πιερία δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν μέτρα εναντίον τους, θα μετατραπούν σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Με εμπλοκή πλέον της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άλλων υπηρεσιών σε έρευνα που θα έχει ορισμένες ομοιότητες με εκείνη για τη Χρυσή Αυγή ή τη διάλυση του κινήματος Σώρρα».

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συμπληρώνουν ότι «ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι αυτές οι ομάδες έχουν μικρή οργάνωση και εύκολα αποκαλύπτονται ή αποσύρονται και δηλώνουν «παραπλανημένοι» μετά τις κινήσεις των Αρχών σε βάρος τους. Καθότι, προφανώς, το… ιδανικό του αντιεμβολιασμού δεν είναι τόσο ισχυρό ώστε να κλιμακώσουν τη δράση τους. Πολλές από αυτές τις ομάδες των «αρνητών» έχουν και προστριβές μεταξύ τους με αλληλοκατηγορίες για «λάτρεις τους καναπέ» ή για… εραστές των εξωδίκων χωρίς επιθετικές ενέργειες».

Οι «Ιεροδηλωσίτες» και οι απειλές τους

Το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συγκεντρώσει και οι «Ιεροδηλωσίτες» που εμφανίζονται να προχωρούν σε «ιερές δηλώσεις ενεργοποιήσεως και εφαρμογής του άρθρου 120 και καταγγελία κατά των εις βάρος του λαού και του έθνους διαπραχθέντων κακουργημάτων» όπως καταγράφουν σε κείμενά τους και οι οποίοι σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι έχουν 11.100 μέλη. Επίσης προχωρούν σε άμεσες απειλές για «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που θα αποπειραθούν να εφαρμόσουν πάνω μας ή σε συγγενικά μας πρόσωπα αποφάσεις που θα επιβάλλουν τον όποιο εμβολιασμό». Προαναγγέλλουν (οι κινήσεις τους επικροτούνται στο Διαδίκτυο από παραεκκλησιαστικούς κύκλους) εκτελέσεις ατόμων που μπορεί να υποβοηθήσουν μετανάστες για την είσοδο στη χώρα. Προχωρώντας σε δηλώσεις του νόμου 105 σε αστυνομικά τμήματα όπου, όπως αναφέρουν, αν δεν ληφθούν τα μέτρα που υποδεικνύουν, «μπορεί ακόμη και να εκτελέσουμε τα όποια όργανα του εχθρού που συνεχίζουν να δρουν εντός της κατεχόμενης χώρας μας και συγκεκριμένα μεταξύ των άλλων και όσων προπαγανδίζουν υπέρ της προδοσίας της παράδοσης του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια, αλλά και των μελών ΜΚΟ, ντόπιων ή ξένων αλληλέγγυων, των ακτιβιστών, των δημάρχων, των πολιτικών, δημοσιογράφων, παρουσιαστών της τηλεόρασης και των όποιων άλλων που τεκμηριωμένα συνεχίζουν να διενεργούν ΥΠΕΡ της λαθρομετανάστευσης εντός της κατεχόμενης χώρας μας, προδίδοντας την πατρίδα και καταπατώντας το Σύνταγμα».

Οι διαταγές στους κρατικούς λειτουργούς και τα πρόστιμα

«Το Βήμα» παρουσιάζει ορισμένα ενδεικτικά έγγραφα των αρνητών των εμβολίων όπου στρέφονται κατά πάντων. Η ανακοίνωση των «Αυτοχθόνων Ιθαγενών» για τα υγειονομικά μέτρα – ύστερα και από την «ανάκληση της πληρεξουσιότητας» προς πολιτικούς και δικαστές, είναι χαρακτηριστική. Οπως… διατάσσουν τους κρατικούς λειτουργούς, «γενικώς να μη συμμετέχετε ή αν εκτελείτε αποφάσεις μετά την ημερομηνία ανάκλησης της πληρεξουσιότητας (σ.σ. τον Απρίλιο του 2020) χωρίς και τη δική μας έγκριση, ιδιαιτέρως σε μέτρα για την πρόληψη δήθεν ιώσεων (!) που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό και τον έλεγχο των πολιτών και την καταστροφή της εθνικής οικονομίας. Η έγκρισή μας θα δίνεται μόνο όταν υπάρχει τεκμηριωμένος κίνδυνος με βάση τα διεθνή πρότυπα και όχι τα πρότυπα των τηλεπερσόνων των μέσων μαζικής επικοινωνίας».

Ορισμένοι από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναρτήσεις στο Facebook που απειλούν με… συλλήψεις γιατρούς που θα επιχειρήσουν να συμμετέχουν σε εμβολιασμούς ή αναφέρονται και σε επικείμενη σύλληψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ύστερα από μήνυση των ελλήνων αρνητών και αναζήτησής της από την… Ιντερπόλ.

Ακόμη οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που ερμηνεύουν κατά το δοκούν το άρθρο 120 του Συντάγματος, προχωρούν σε ανακοινώσεις κατά των μέτρων. Οπως διατείνονται, «εξαφανίζουμε (…) όλες τις διαταγές και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της Πολιτικής Προστασίας που αφορούν την υπόθεση COVID-19, διότι είναι εσφαλμένες για ιατρικούς, ψυχολογικούς, ουσιαστικούς, τυπικούς και νομικούς λόγους. Σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη του Ιπποκράτη, ενάντια στην κτηνιατρική μέθοδο που προτείνουν κερδοσκόποι επίορκοι, έκπτωτοι και αναξιόπιστοι ψευδοεπιστήμονες διαπλεκόμενοι με τις φαρμακευτικές εμπορικές εταιρείες και ως εκ τούτου ακατάλληλες διά την προστασία της δημόσιας υγείας και του έθνους των Ελλήνων».

Λίγο καιρό νωρίτερα οι «Αυτόχθονες Ιθαγενείς» είχαν βγάλει ανακοίνωση όπου ανέφεραν ότι «διά της παρούσης τίθενται περιορισμοί στην αρμοδιότητα των πρώην αντιπροσώπων και των υφιστάμενων φυσικών προσώπων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Κρίνεται αναγκαίο ο αντιπρόσωπος και τα υφιστάμενα πρόσωπα σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση (…) να γνωρίζουν το εύρος των αρμοδιοτήτων τους όσο αφορά την απονομή της δικαιοσύνης, τη φύλαξη και διαχείριση της εθνικής ελληνικής περιουσίας, αλλά και τις ευθύνες που επιφέρει η διαχείριση ξένου πράγματος, χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη ΚΥΡΙΟΥ (σ.σ. δηλαδή του “Αυτόχθονος Ιθαγενούς”)».
Παράλληλα ορίζουν και πρόστιμα για τους… παραβάτες των εντολών τους. Οπως σημειώνουν, «παραχώρηση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπό πρόσωπο χωρίς την προσκόμιση εξετάσεως DNA, βάσει της οποίας θα φέρει τα κύρια χαρακτηριστικά του DNA των ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ, πρόστιμο 100.000 ευρώ».