Επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγορεί για απανθρωπιά, υποκρισία και ρατσισμό εξαπέλυσε η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή που ενόψει της έλευσης των Χριστουγέννων πραγματοποίησε επίσκεψη αλληλεγγύης στον καταυλισμό Ρομά στο Σοφό.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:
«Η επίσκεψη αλληλεγγύης στο καταυλισμό Ρομά στο Σοφό, όπου διαμένει η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από 38 σφαίρες 7 αστυνομικών στοp Πέραμα, έφερε στο φως την πλήρη απανθρωπιά της κυβέρνησης, του κράτους και των δημοτικών αρχών απέναντι σε ένα κόσμο τυραννισμένο από την φτώχεια, την εγκατάλειψη και τον ρατσιστικό αποκλεισμό.
Τα χαμόγελα των παιδιών και των γονιών τους έλαμπαν στα πρόσωπα τους όταν πήραν τα δώρα της αλληλεγγύης, γλυκά, παιχνίδια, παπούτσια. Την ώρα που η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται και πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της, η εικόνα ότι στον καταυλισμό στο Σοφό ζουν εκατοντάδες μικρά παιδιά δίπλα από σκουπιδότοπους που περπατάνε ξυπόλητα σε θερμοκρασίες ψύχους, δείχνει ποσό κυνικοί και ψεύτες είναι.
Ο ρατσισμός της κυβέρνησης όπλισε τα χέρια των δολοφόνων αστυνομικών που στέρησαν την ζωή του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη αλλά και διαχρονικά έχει καταδικάσει τους Ρομά να ζουν σε ένα μέρος χωρίς νερό, ρεύμα, αποχέτευση, σε παράγκες χειρότερες και από τα κοντέϊνερ των προσφυγικών δομών.
Όπως είπε και ο Γιάννης, πατέρας του Νίκου Σαμπάνη, η μόνη παρουσία του κράτους ήταν μια ομάδα αστυνομικών της ΟΠΚΕ που ήρθε και πάρκαρε προκλητικά έξω από τη καλύβα του πριν 5 μέρες!
Όμως, η αποφασιστικότητα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι αστυνομικοί πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα για να αλλάξουν οι απάνθρωπες συνθήκες ζωής στο Σοφό.
Η ΚΕΕΡΦΑ θα στηρίξει αυτόν τον αγώνα και θα το φροντίσει μαζί με τους Ρομά του Σοφού.
Η οικογένεια Σαμπάνη θα βρεθεί στην μεγάλη κινητοποίηση στις 19 Μάρτη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.
Ευχαριστούμε όσους και όσες βοήθησαν να πάει το καραβάνι αλληλεγγύης φορτωμένο με τόσο μεγάλη βοήθεια ώστε να μπορέσει να γίνει μοίρασμα και σε δεύτερο καταυλισμό, δίπλα από το διυλιστήριο Ασπροπύργου, όπου η πείνα ρημάζει οικογένειες: τον Δημήτρη Κουρουκλή SOS Refugiados, τον Αλέξη Καλέμη, πρόεδρο του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών Ρομά «Η Αλληλεγγύη», τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα», την Χρύσα Δουζένη και τον Διονύση Πανταζόπουλο από την ΚΕΕΡΦΑ που συντόνισαν την δράση και πάνω απ’ όλα τον κόσμο της αλληλεγγύης που ανταποκρίθηκε με την ψυχή του.
Καλές γιορτές, καλούς αγώνες για ένα κόσμο αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, χωρίς ρατσισμό και φτώχεια και με τον Μητσοτάκη στο σπίτι του!
ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»