Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιβολής νέων αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή τις αμέσως επόμενες μέρες, για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας της Μ. Βρετανίας, κάτω από την πίεση της έκρηξης κρουσμάτων από τη νέα παραλλαγή Όμικρον. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 12.133 νέα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα.

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις σε αυτήν την πανδημία

Ο Σαντίντ Τζάβιντ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση αξιολογεί την κατάσταση που εξελίσσεται γρήγορα και προέτρεψε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι επιστήμονες εξετάζουν τα δεδομένα. Πολλά είναι ακόμη άγνωστα σχετικά με τη νέα παραλλαγή, ακόμη και με τα νοσοκομεία να προετοιμάζονται για αύξηση των λοιμώξεων, επεσήμανε σε συνέντευξή του στο ΒBC ο βρετανός υπουργός.

«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις σε αυτή την πανδημία» απάντησε ο Τζάβιντ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων περιορισμών. «Σε αυτό το στάδιο πρέπει να τα κρατάμε όλα υπό έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έχει χαρακτηρίσει αναπόφευκτα επιπλέον μέτρα σε επίπεδο κοινωνικής αποστασιοποίησης και ορίων στις συγκεντρώσεις στα σπίτια.