Σοκ στον ΠΑΟΚ με την απόφαση της οικογένειας Βαρέλα να κάνει αποδεκτή την πρόταση που δέχθηκε από την Μπενφίκα ο 18χρονος γιος του Φερνάντο, ο οποίος εδώ και 6 χρόνια αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου του βορρά και φέτος έφτασε να αγωνίζεται μέχρι και στην Κ19.

Ο νεαρός άσος φέρεται να είχε πρόταση ανανέωσης στα χέρια του από την «ασπρόμαυρη» διοίκηση, που δεν ήταν ικανοποιητική και αποφασίστηκε ο πιτσιρικάς να συνεχίσει την καριέρα του στην πορτογαλική ομάδα.

Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς ο μπαμπάς Βαρέλα είναι ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές της ομάδας με 1,1 εκατ. ευρώ ετησίως. Έτσι, δεν ανανεώνεται το συμβόλαιό του, ενώ θα υπάρξει προσπάθεια μάλιστα να φύγει από τον Γενάρη. Θεωρούν ότι πρόδωσε την ομάδα με την κίνηση του αυτή.

Κυρίως με το γεγονός ότι δεν είπε τίποτα σε κανέναν για έναν παίκτη που στο κάτω κάτω ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ (ο μικρός Βαρέλα). Εξάλλου, ο ίδιος ειχε πει στη διοίκηση ότι θέλει τον μικρό στην ακαδημία και πως το δικό του μέλλον είναι συνυφασμένο με του γιου του. Τώρα τελείως απροειδοποίητα έστειλε τον γιο του στην Μπενφίκα. Και επί της ουσίας, με βάση τα δικά του λόγια, έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, υπάρχει μεγάλη ενόχληση για την ενέργεια του Βαρέλα, ο Σαββίδης έχει γίνει έξαλλος μαζί του γιατί του έχει δώσει ένα τσουβάλι λεφτά και τον έχει σεβαστεί όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα και για αυτό θέλει άμεσα να τελειώσει το θέμα και ο Βαρέλα να φύγει.