Νέο κέντρο τεχνών στη Μόσχα ολοκλήρωσε το Renzo Piano Building Workshop (RPBW). H υλοποίηση του πρότζεκτ για το «GES-2 Σπίτι Κουλτούρας» απαίτησε έξι χρόνια για την ολοκλήρωσή της και περιλάμβανε τη μεταμόρφωση ενός ιστορικής σημασίας εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που είχε ανεγερθεί μεταξύ 1904 και 1908.

Κατόπιν παραγγελίας του ιδρύματος V-A-C, το RPBW επανασχεδίασε το βιομηχανικό κτήριο και τον χώρο στις όχθες του ποταμού Μόσκοβα στη συνοικία Κόκκινος Οκτώβρης της ρωσικής πρωτεύουσας. Η μεγάλης κλίμακας αναδιαμόρφωση περιλάμβανε την αναστήλωση τεσσάρων τούβλινων καμινάδων και τη μετατροπή τους σε μπλε καμινάδες από χάλυβα για να αιχμαλωτίζουν καθαρό αέρα σε ύψος 70 μέτρων, ενεργοποιώντας φυσικό εξαερισμό και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

Το με εμβαδόν 20.000 τετραγωνικά μέτρα κτήριο περιλαμβάνει μια εσωτερική πλατεία, εκθεσιακό χώρο με εμβαδόν 5.500 τετραγωνικά μέτρα, αμφιθέατρο 420 θέσεων, βιβλιοθήκη και κέντρο μέσων, εστιατόριο και 1.000 τετραγωνικά μέσα εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων σχολής τέχνης και χώρους εργαστηρίων τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για προσκεκλημένους να διαμείνουν και να δημιουργήσουν στη Μόσχα καλλιτέχνες.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης δημόσια πλατεία μπροστά από τη νοτιοανατολική πρόσοψη και ένα διαμορφωμένο τοπίο στο δυτικό μέρος του οικοπέδου το οποίο περιλαμβάνει ένα δάσος από 624 σημύδες που φυτεύτηκαν προσφάτως (). Το έδαφος υψώνεται γλυκά στο πίσω μέρος για να στεγάσει υπόγειο πάρκινγκ.