«Δεν ξεπλένω κανέναν» ισχυρίζεται ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας σχετικά με την κριτική και τις πολιτικές προεκτάσεις της μελέτης που εκπόνησε με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο καθηγητής επανέρχεται με νέα μακροσκελή ανάρτηση στο Twitter. Να σημειωθεί ότι η μελέτη αυτή έκανε λόγο για αδυναμίες του ΕΣΥ που θα είχαν αποτρέψει την απώλεια ανθρώπινων ζωών αν είχαν αντιμετωπιστεί.

Ο καθηγητής εμμένει στο πόρισμα της μελέτης για την θνητότητα, θέλοντας να υπερασπιστεί την εγκυρότητά της.

Η ανάρτησή του

«Όσο κι αν με προβοκάρουν ορισμένοι ένθεν και ένθεν, προσβάλλοντας ή αμφισβητώντας το ήθος, το θάρρος, την αντίληψη, την ευαισθησία ή τα…ελληνικά μου (όλα ήδη περίτρανα αποδεδειγμένα!), δεν θα με σύρουν στην τοξική λάσπη της κομματικής αντιπαράθεσης.

Ό,τι έχω πει ισχύει στο ακέραιο ακριβώς όπως τα έχω πει, χωρίς προσθέσεις ούτε αφαιρέσεις. Μάθετε ορισμένοι να διαβάζετε. Πάνω και πίσω από τις γραμμές. Τα υπόλοιπα, ας τα βρουν άλλοι. Εγώ δεν έχω να κρύψω ή να φοβηθώ τίποτα. Ούτε ξεπλένω κανέναν!

Επαναλαμβάνω δε πως το σημαντικότερο είναι το Εθνικό Συστημα Υγείας κ η ενίσχυση του, παράλληλα με τον εμβολιασμό.

Με αυτό θα έπρεπε να ασχολούνται, τόσο όσοι βρήκαν τη μελέτη μας «τετριμμένη», όσο κι εκείνοι που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο για καβγά».

Το Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε την έρευνα

Από την πλευρά του, το Μαξίμου συνεχίζει να διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα ότι ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για τα ευρήματα της έρευνας πριν τη δημοσιοποίησή της.

Κυβερνητικές πηγές, μην κρύβοντας τη δυσφορία τους, αφήνουν αιχμές ως προς την σκοπιμότητα τέτοιων δηλώσεων και δημιουργίας συγκρουσιακού κλίματος και ανασφάλειας στους πολίτες σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας.

«Αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι η μελέτη αυτή δεν είχε έρθει σε γνώση του πρωθυπουργού. Θα μείνω σε αυτή την απάντηση, γιατί αυτό είναι που γνωρίζω κι εγώ», είπε σήμερα ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο MEGA.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν πως δεν υπάρχει «θέμα Τσιόδρα» στην κυβέρνηση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά την προσφορά του και το έργο του μέχρι τώρα στην καταπολέμηση της πανδημίας.