Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει για πρώτη φορά μετά από 27 μήνες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του τόνισε για ακόμα μία φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι πειρασμός να προκηρύξει εκλογές «για να δει τον πανικό» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση μιλώντας στους δημοσιογράφους, σχολίασε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός βάζοντας ένα ακόμα στοίχημα. «Εάν ο Μητσοτάκης κάνει εκλογές εγώ θα βάλω γραβάτα και θα αγοράσω κουστούμι».

Η ιστορίας της γραβάτας

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ενδυματολογικές επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται «πολιτικό» θέμα. Ο ίδιος είχε υποσχεθεί το 2015 ότι θα φορέσει γραβάτα μόνο όταν κουρέψει το χρέος. Από τότε του είχε δωρίσει μια γραβάτα ο Ματέο Ρέντσι, ενώ με χιουμοριστική διάθεση ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε προσπαθήσει να του «βάλει» μία γραβάτα στις 22 Μαΐου του 2015.

Τρία χρόνια αργότερα, τον Ιούνη του 2018, εμφανίστηκε με κόκκινη γραβάτα σε ομιλία του στο Ζάππειο μετά τη συμφωνία με το Eurogroup. Όπως είχε τότε πει το χρέος είχε καταστεί βιώσιμο και ήρθε το τέλος των μνημονίων.

Τέσσερα χρόνια μετά το στοίχημα της γραβάτας επαναλαμβάνεται αν και με άλλο περιεχόμενο.