Σε έντονο κλίμα διεξήχθη η τελευταία ημέρα της συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ανταλλάσσουν πυρά και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να διαμαρτύρονται πολύ συχνά και αρκετά… δυνατά, προκαλώντας την παρέμβαση του προεδρείου.

Ενδεικτικό είναι αυτό που είπε, σε μία αποστροφή της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:

«Βρήκα ενδιαφέρον και τολμώ να πω προβληματικό, μια αναφορά σας στο τέλος της ομιλίας σας. Σε κλίμα φόρτισης είπατε ότι ‘καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αντισταθούν. Να απαιτήσουν να φύγει η κυβέρνηση ενόχων και να κάνουν το συνταγματικό τους δικαίωμα’. Αναρωτιέμαι», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Με τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος έχετε κάποια σχέση; Τα ίδια λένε και αυτοί. Τις ίδιες ακραίες απόψεις. Είστε για μια ακόμα φορά στο περιθώριο της κοινωνίας».

Στις εκλογές, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες θα εκφραστούν ελεύθερα και θα κάνουν την επιλογή τους «και εμείς θα κάνουμε τον απολογισμό μας. ‘Εως τότε», ανέφερε, «έχω υποχρέωση να διαφυλάξω την σταθερότητα και την πολιτική ομαλότητα. Αν εσείς θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε εξάρσεις και ανωμαλίες, κάντε το. Εσείς θα καταδικαστείτε διπλά από τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο πρωθυπουργός.