Μετά από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας διέβη τον εκλογικό ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ κ. Τσίπρα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης παίρνοντας το λόγο για να κλείσει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ουκ ολίγες ευκαιρίες που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει πρόωρες εκλογές με τη βεβαιότητα ότι θα είχε κλαύτερο αποτέλεσμα για τη ΝΔ από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε την περίοδο του Ιουνίου του 2020.

«Δεν το έκανα κ. Τσίπρα γιατί δεν είμαστε το ίδιο γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης στις ανάγκες της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε.

«Βλέπετε τα πάντα μέσα από το πρίσμα των εκλογικών σκοπιμοτήτων. Εσείς το 2025 είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξετε εκλογές και το κάνατε τρεις μήνες μετά. Και λέτε ότι είμαι ψεύτης. Είναι ανέκδοτο» συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

«Θα ήταν πειρασμός να προκυρήξω εκλογές για να δω τον πανικό σας κ. Τσίπρας».

Ο βασικός λόγος που η χώρα έχει πετύχει αυτούς τους 27 μήνες ότι πέτυχε είναι ότι έχουμε εγγυηθεί την σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτή την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην την διακινδυνεύσω και δεν θα τη διακινδυνεύσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα μίλησε για αντίφαση στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εκλογές λέγοντας ότι η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στον φόβο του πως όσο αργούν οι εκλογές κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση από το ΚΙΝΑΛ.

«Η αιτία βρίσκεται δίπλα σας. Στις αναταράξεις της πολυκατοικίας της κεντροαριστεράς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν τον κ. Τσίπρα να ζητήσει πρόωρες εκλογές.