Σε 24 μόνο ώρες η Βρετανία κατέγραψε 93.045 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή άλματα κάνει και η μετάλλαξη Όμικρον. Από τα 1.691 κρούσματα της όμικρον που καταγράφηκαν την προηγούμενη μέρα, τα σημερινά κρούσματα της Όμικρον εκτινάχτηκαν στα 3.201.

Οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι και εξετάζοντας τα μοντέλα τους διαπιστώνουν ότι η Όμικρον έχει ήδη αρχίσει να κυριαρχεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Σκωτία και το Λονδίνο.

Μπόρις Τζόνσον και Κρις Γουίτι

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, επισκέφτηκε νωρίτερα εμβολιαστικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο. Από εκεί προειδοποίησε με δηλώσεις του για μεγάλο κύμα της Όμικρον που έρχεται και συνέχισε: «Αυτό που λέμε και ο Κρις Γουίτι και εγώ, είναι ότι θα υπάρξει μεγάλο κύμα της Όμικρον που έρχεται. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι συνετοί και να εμβολιαστούν γιατί η απειλή είναι πολύ σοβαρή.»

Από την πλευρά του ο αρχίατρος της Βρετανίας ο Κρις Γουίτι συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια πραγματικά σοβαρή απειλή αυτή τη στιγμή. Για το πόσο μεγάλη είναι η απειλή, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζουμε, όμως όλα τα πράγματα που γνωρίζουμε, είναι άσχημα» Και συνέχισε λέγοντας ότι ο ρυθμός εξάπλωσης της είναι πρωτοφανής.

Οι Βρετανοί επιστήμονες πάντως εκτιμούν πως με τους ρυθμούς που καταγράφονται κρούσματα στη χώρα, αλλά και με τους ρυθμούς που διασπείρεται η Όμικρον, τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν πολλά αρνητικά ρεκόρ που θα καταρριφθούν.