Ο Ολυμπιακός με μια τρομακτική εμφάνιση στο ΣΕΦ, ισοπέδωσε τη Βιλερμπάν με 89-54, παρέμεινε αήττητος εντός έδρας και μόνος τρίτος στη βαθμολογία της Euroleague με ρεκόρ 11-5. Οι ερυθρόλευκοι από το ξεκίνημα του παιχνιδιού μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο κυριάρχησαν και έδειξαν σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγμα και για… Final Four.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με άμυνα που «τσάκιζε» κόκκαλα καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τάιλερ Ντόρσεϊ (19 πόντους) και Σάσα Βεζένκοφ (15 πόντους) διέλυσε τους Γάλλους με 35 πόντους διαφορά.

Νωθρό ξεκίνημα, απίθανη άμυνα

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκίνησε νωθρά το πρώτο δεκάλεπτο, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στα πρώτα 3 λεπτά και βρέθηκε πίσω με 0-4 από καλάθια των Οστεκόφσκι και Φαλ, όμως με ένα 8-0 σερί με Βεζένκοφ και Παπανικολάου πέρασε μπροστά και έκτοτε δεν κοίταξε ξανά πίσω. Οι ερυθρόλευκοι μετά το όχι καλό ξεκίνημα βρήκαν ρυθμό και στα τελευταία 6 λεπτά, παρότι στην επίθεση δεν έβρισκαν εύκολα καλάθια και ήταν άστοχοι από μακριά.

Στην άμυνα όμως ήταν εξαιρετικοί, η Βιλερμπάν δεν είχε λύσεις και έμεινε στους 10 πόντους μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο. Από την άλλη ο Ολυμπιακός με τους Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ να σκοράρουν και τον Φαλ να κάνει θραύση τόσο στην επίθεση (4 πόντους) αλλά και στην άμυνα, έχοντας και 2 τάπες ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +10 (20-10).

Σλούκας, Ντόρσεϊ και άμυνα για σεμινάριο

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και στη δεύτερη περίοδο μπήκε με γνώμονα την άμυνα-γρανίτη που είχε στο πρώτο μέρος. Οι αλλαγές αποσυντόνισαν λίγο στην επίθεση, με τους Πειραιώτες να έχουν συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις και κακές επιλογές και να μην σκοράρουν για πάνω από 3.30 λεπτά. Όμως και η Βιλερμπάν δεν έβρισκε λύσεις και σε αυτό το διάστημα δεν πλησίασε ιδιαίτερα, αφού είχε μόλις δυο καλάθια με Κώστα Αντετοκούνμπο και Νάιτ.

Από το 20-14 και μετά ο Ολυμπιακός βρήκε πόντους με τον Κώστα Σλούκα να μπαίνει στην εξίσωση και να δίνει μια ασίστ, να σκοράρει ένα δίποντο αλλά και ένα τρίποντο, φέρνοντας τον Ολυμπιακό στο 31-19. Εκεί ο Αντετοκούνμπο σκόραρε με ένα απίθανο κάρφωμα για το 31-21 που χειροκροτήθηκε και από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ενώ από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός με ένα σερί 8-0 και τρομακτική άμυνα έκλεισε το πρώτο μέρος στο +18 (39-21), σε ένα ημίχρονο ανάλογο με εκείνο κόντρα στην Μπάγερν δυο βράδια νωρίτερα στο ΣΕΦ.

Πάρτι από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός σκόραρε τρίποντο με τον Ντόρσεϊ για το νταμπλ σκορ (42-21), ενώ στη συνέχεια ο Οσετκόφσκι με 6 σερί πόντους προσπάθησε να κρατήσει τη Βιλερμπάν και τη διαφορά σε φυσιολογικά πλαίσια, κάνοντας το 46-27. Όμως ο Ντόρσεϊ ήταν εντυπωσιακός και με δυο σερί τρίποντα πήγε τη διαφορά στο +25 (52-27).

Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι από εκεί και έπειτα συνεχίζοντας να βρίσκει ρυθμό από την άμυνα και κάνοντας τα βασικά στην επίθεση έβρισκε εύκολους πόντους με αποτέλεσμα να φτάσει η διαφορά και στο +31 (65-34) με τον Βεζένκοφ να έχει 8 πόντους στην περίοδο αυτή και τον Ντόρσει 9 πόντους. Η Βιλερμπάν με καλάθι του Αντετοκούνμπο και του Νάιτ έφερε τη διαφορά στο -27 για τους Γάλλους (65-38) στη λήξη του δεκαλέπτου.

Με πατημένο το γκάζι και στο τελευταίο δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί και δεν γυρνούσε, συνέχισε με το γκάζι πατημένο και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με ένα 7-0 σερί και 5 πόντους από Παπανικολάου και Λαρεντζάκη η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 34 (72-38). Από εκεί και πέρα ο Μπαρτζώκας προχώρησε σε αλλαγές, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καλός και στις δυο πλευρές του γηπέδου και με συνεχόμενους πόντους του Πρίντεζη που πέρασε στο παρκέ και έφερε το ματς στο 79-45.

Από εκεί και πέρα και οι δυο άμυνες χαλάρωσαν με αποτέλεσμα να γλιτώσει ακόμη μεγαλύτερο διασυρμό η Βιλερμπάν, αφού ο Ολυμπιακός ενώ είχε δεχτεί σε τρια δεκάλεπτα 38 πόντους δέχτηκε 16 στην τέταρτη, αλλά πάνω από 10 στο τελευταίο 4λεπτο. Οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους συνέχιζαν να βρίσκουν εύκολους πόντους, ενώ μέχρι και το φινάλε έβγαζαν άμυνες. Όπως μια του Μάρτιν 38′ πριν τη λήξη. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Λαρεντζάκης με ένα απίθανο τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο για το τελικό 89-54.