Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απασχολούν τις τελευταίες εβδομάδες την επικαιρότητα, ειδικά μετά την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία. Αυτή τη φορά ένα νέο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, έχει ανησυχήσει τις Αρχές.

Αναλυτικότερα, την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου προκάλεσε το περιστατικό με μέλος των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που εισέβαλε σε ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη.

Οι «ψεκασμένες» απαιτήσεις

Ο συγκεκριμένος άνδρας απαιτούσε να ελέγξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των υπάλληλων και τα rapid test τους επειδή ο ίδιος ήταν ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης βίας (τετελεσμένης και σε απόπειρα) και της διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, με επιθετικό τρόπο και με το γνωστό επιχείρημα της «εσχάτης προδοσίας», λόγω εφαρμογής των μέτρων της πανδημίας, ο άνδρας βιντεοσκόπησε τον «έλεγχο» που απαίτησε να κάνει σε υπάλληλο του ΚΕΠ, επειδή αρχικά του απαγορεύτηκε η είσοδος και του ζήτησαν να φέρει rapid test για να εισέλθει στο ΚΕΠ.