Τα πρωτεία του δημοφιλέστερου υπουργού στη δημοσκόπηση της MRB κρατάει σε μια ακόμα μέτρηση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος συγκεντρώνει 44,1% ευνοϊκές γνώμες αλλά ταυτόχρονα έχει σε ποσοστό 34% μη ευνοϊκές γνώμες.

Σταθερά στους δημοφιλέστερους υπουργούς είναι και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με 35% ευνοϊκές και 26,8% μη ευνοϊκές γνώμες.

Στις πρώτες θέσεις με πάνω από 25% θετικές γνώμες είναι οι Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Καραμανλής, Κωστής Χατζηδάκης και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συγκεντρώνει 34,5 ευνοϊκές γνώμες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, 26,7 όπως και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας 26,7 με τη διαφορά ότι ο κ. Θεοδωρικάκος έχει λιγότερες μη ευνοϊκές γνώμες έναντι του τσάρου της Οικονομίας.

Ακολουθούν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη με 26,5% ευνοϊκές γνώμες, ενώ ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συγκεντρώνει 25,6% ευνοϊκές γνώμες.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση MRB – Διψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Το ποσοστό-έκπληξη του ΚΙΝΑΛ και η μάχη της δημοτικότητας

Η επόμενη ομάδα υπουργών με δημοφιλία που ξεπερνάει το 20% είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με 22,8 ευνοϊκές γνώμες, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με 22,5, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με 22,4, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως 22,3, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 22,2 και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης με 20,3 ευνοϊκές γνώμες.

Έπονται η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με 19,9 ευνοϊκές γνώμες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης με 19,8 και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με 19,3.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση MRB – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τον κατάλογο κλείνουν ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης με 18,5, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου 18,2, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με 17, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με 16,7 και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός με 13,5.