Δεν παραδέχεται τη δολοφονία της Νίκης Μηλίνη – Τσιρογιάννη τον Αύγουστο του 2009 στη Νέα Ιωνία ο 39χρονος Βολιώτης, που προφυλακίστηκε για τον φόνο της νονάς του Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη στις 11 Νοεμβρίου και μετά από λίγες μέρες διασταυρώθηκε με DNA ότι είχε διαπράξει και το πρώτο έγκλημα, ενώ είχε για υπεράσπισή του τον γιο του θύματος, τον γνωστό δικηγόρο Γιάννη Μηλίνη. Αντίθετα ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση και λέει ότι θα παλέψει για να αποδείξει την αλήθεια.

Ο σφαγέας οδηγήθηκε χθες Τρίτη στα δικαστήρια Βόλου, προκειμένου να απολογηθεί για τη νέα ανθρωποκτονία, που τον βαρύνει μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος, η οποία έγινε μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Έφτασε στα δικαστήρια Βόλου γύρω στις 11:00 και συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο δεν θέλησε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο στις επανειλημμένες ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν γιατί διέπραξε το έγκλημα. Περπατούσε σιωπηλός με κατεβασμένο το κεφάλι, ενώ φαινόταν αισθητά αδυνατισμένος σε σχέση με την τελευταία μεταγωγή του στα δικαστήρια, όπως αναφέρει ο taxydromos.gr.

Απολογείται αύριο Πέμπτη

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βόλου και ο δικηγόρος του Γεώργιος Κακαράντζας ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του. Το αίτημά του έγινε αποδεκτό και ορίστηκε να απολογηθεί αύριο Πέμπτη. Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο 39χρονος θεωρεί ότι είναι ατυχής συγκυρία που συνδέεται η δεύτερη ανθρωποκτονία με την πρώτη. Όπως ενημέρωσε, είχε μαζί του ολιγόλεπτη συζήτηση χθες για πρώτη φορά από κοντά.

«Λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον πρώτο φόνο», είπε ο κ. Κακαράντζας, ο οποίος σημείωσε ότι ο 39χρονος είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, σκέφτεται συνεχώς την οικογένειά του και τα παιδιά του και ανησυχεί γι’ αυτά. «Θα προσπαθήσει να το παλέψει και να αποδείξει την αλήθεια», πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν έχει δίπλα του πρόσωπα να τον στηρίζουν απάντησε ότι «έχει τη στήριξη της οικογένειάς του».

Ο 39χρονος μόλις λίγες μέρες μετά την προφυλάκισή του για τον φόνο της νονάς του, της 75χρονης Βολιώτισσας Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη, ενημερώθηκε από τον Κορυδαλλό ότι η αστυνομία διαλεύκανε τον φόνο της Νίκης Μηλίνη- Τσιρογιάννη και έχει οδηγηθεί στον ίδιο.

Τι είπε ο δικηγόρος του

Μεταφέροντας τα συναισθήματά του, ο δικηγόρος του είπε: «Αισθάνθηκε έκπληξη, αναστατώθηκε, ταράχτηκε». «Όταν μας καλέσει ο ανακριτής Βόλου την επόμενη φορά και έχουμε και τη δικογραφία, θα απολογηθούμε ενώπιόν του. Θα πούμε όλη την αλήθεια», πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τη διασταύρωση των δειγμάτων των DNA, βάσει των οποίων έγινε η διαλεύκανση του πρώτου φόνου. Επανέλαβε ότι δεν έχει στα χέρια του τη δικογραφία. «Εσείς γνωρίζετε. Εγώ όχι ακόμη. Θα ξέρω μόλις λάβω τη δικογραφία. Θα μιλήσω μαζί του και από εκεί και πέρα θα απολογηθούμε και θα πούμε όλη την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας του δικηγόρου του

Επισημαίνεται ότι ο κ. Κακαράντζας έχει αναλάβει να εκπροσωπεί τον 39χρονο και για τον φόνο της Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη μετά την παραίτηση του Γιάννη Μηλίνη, που εκπροσωπούσε τον σφαγέα μέχρι που ενημερώθηκε ότι είναι ο δράστης του φόνου της μητέρας του.

Τα κοινά σημεία των δύο δολοφονιών ήταν πολλά, όπως ήδη αναφέραμε. Από τον τρόπο που ο δράστης κατακρεούργησε τις γυναίκες, με 20 μαχαιριές την πρώτη και με 42 τη δεύτερη, καθώς και το κίνητρό του.

Η Νίκη Μηλίνη εντοπίστηκε νεκρή τον Αύγουστο του 2009 στο σπίτι της στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Νέα Ιωνία και η σορός της έφερε 25 μαχαιριές. Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετά το έγκλημα δεν είχαν οδηγήσει σε εξιχνίαση.

Η Αστυνομία είχε καταλήξει μόνο ότι ο δράστης είναι οικείο πρόσωπο, αφού δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης του διαμερίσματός της, ενώ και η εικόνα στους χώρους του σπιτιού της μαρτυρούσε ότι πριν τον φόνο είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείο της άτομο.

Ωστόσο, είχε βρει δείγμα DNA στα νύχια της θανούσας, για το οποίο γνώριζε ότι ανήκε σε άγνωστο νεαρό άρρεν. Το δείγμα φυλασσόταν στη Τράπεζα Πληροφοριών του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών. Όταν ελήφθη δείγμα του DNA από τον 39χρονο μετά την εξιχνίαση του δεύτερου εγκλήματος, έγινε διασταύρωση και διαπιστώθηκε ότι τα δύο δείγματα ταιριάζουν απόλυτα.