Με πορτοκάλια γέμισε τη… Βουλή ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Μπουράκ Ερμπάϊ, διαμαρτυρόμενος για την άθλια κατάσταση των αγροτών στην Τουρκία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Με αυτά «σπούδασα»

«Εγώ είμαι παιδί μιας οικογένειας παραγωγών εσπεριδοειδών από τα Μούγλα» είπε ο Μπουράκ Ερμπάι από το βήμα της Βουλής.

«Αυτά τα πορτοκάλια πουλήθηκαν και έτσι σπούδασα, έγινα δικηγόρος και είμαι εδώ, εκπροσωπώντας το έθνος μου» τόνισε.

«Οι αγρότες δεν μπορούν να αγοράσουν λιπάσματα, δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα. Οι παραγωγοί λεμονιών στη Μερσίνα κόβουν τα δέντρα. Οι παραγωγοί λεμονιών τελείωσαν. Τώρα είναι η σειρά των παραγωγών πορτοκαλιών» είπε ο Μπουράκ Ερμπάι.

Και πρόσθεσε ότι «οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στο Χατάι, στα Αδανα, στη Μερσίνα, στα Μούγλα και την Αττάλεια θα υποχρεωθούν του χρόνου να κόψουν τα δέντρα».

«Εφερα τα χαιρετίσματά τους. Οι παραγωγοί πορτοκαλιών μου είπαν “Πάνε και γίνε η φωνή μας”. Σε εκείνα τα μάτια που δεν βλέπουν και στα αυτιά που δεν ακούν…» επισήμανε όλο νόημα ο βουλευτής του CHP.

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Τζελάλ Αντάν επέπληξε τον Ερμπάι, λέγοντας «Αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό», ενώ οι βουλευτές του CHP χειροκροτούσαν τον συνάδελφό τους και σήκωναν τα πορτοκάλια μπροστά από το βήμα για να τα τοποθετήσουν στα έδρανά τους.

Είδη… παντοπωλείου

Αλλος βουλευτής του ίδιου κόμματος, ο Ιλχαμί Οζκάν Αϊγκιούν, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με προϊόντα που αγόρασε από την αγορά, όπως μάνγκο, γάλα, αυγό, ηλιέλαιο, τυρί και καφέ.

Τακτοποίησε τα προϊόντα στο βάθρο και αναφέρθηκε στην αύξηση της τιμής τους. Αφού έδειξε τις αποδείξεις αποχώρησε από το βήμα, βάζοντάς τα πράγματα μέσα στο δίχτυ αγορών.

Πηγή: Yol TV, cumhuriyet.com.tr, tourkikanea.gr