Μόνο εμβολιασμένοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Αυστραλιανό Όπεν του 2022, δήλωσε ο επικεφαλής του τουρνουά, Κρεγκ Τάιλι.

Οι διοργανωτές και η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας έχουν επιβάλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς, προκειμένου να μειώσουν το ενδεχόμενο διασποράς της Covid-19, και για να λάβει κάποιος μέρος πρέπει να έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

Οι ανεμβολίαστοι θα κοπούν από τη λίστα συμμετοχής, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τουρνουά, Κρεγκ Τάιλι, με όλα τα φώτα να έχουν πέσει πλέον πάνω στον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς ουδείς γνωρίζει εάν ο Σέρβος έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του για τα εμβόλια κατά του κοροναϊού και άπαντες περιμένουν να μάθουν εάν θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν του 2022.

Ο Άντι Μάρεϊ, μιλώντας για τη νέα σεζόν, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Σέρβο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα λάβει κανονικά μέρος.

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Νόβακ, αυτό που ξέρω είναι πως βρίσκεται στη λίστα συμμετοχής, οπότε υποθέτω πως έχει εμβολιαστεί. Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι. Αν θες να παίξεις, πρέπει να έχεις εμβολιαστεί, οπότε υποθέτω αυτό συνέβη και με τον Νόβακ» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όλοι θέλουμε τους καλύτερους παίκτες να παίζουν στα καλύτερα τουρνουά. Αυτό είναι που κάνει τα τουρνουά ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Και εκείνος θέλει να προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ, να κερδίσει το 21ο Slam του. Το ρεκόρ του είναι απίστευτο, οπότε ελπίζω πως θα βρίσκεται εκεί».

Για τη δική του προετοιμασία είπε:

«Προφανώς δεν έπαιξα στο Davis Cup, οπότε είχα δύο επιπλέον εβδομάδες και άρχισα νωρίτερα από τους υπόλοιπους την προετοιμασία. Ήταν πολύ καλά. Την Κυριακή φεύγω για το Άμπου Ντάμπι και θα έχω κάποιες μέρες για να προπονηθώ και σε outdoor συνθήκες. Προφανώς έπρεπε να κάνω προπονήσεις σε indoor γήπεδα εδώ, αλλά έκανα καλή δουλειά και νιώθω φρέσκος».