Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τράγκα, θα πουν αύριο Πέμπτη, συγγενείς και φίλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του δημοσιογράφου και εκδότη θα γίνει στη 1μμ στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς.

Ο Γιώργος Τράγκας εξέπνευσε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία, τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου νοσηλευόταν από τις 4 Δεκεμβρίου, καθώς νοσούσε από κορωνοϊό.

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Τράγκα, σκόρπισε θλίψη στο δημοσιογραφικό -και όχι μόνο- κόσμο. Ο 72χρονος δημοσιογράφος νοσηλευόταν με κοροναϊό από τις 4 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Η κατάσταση του Γιώργου Τράγκα επιδεινώθηκε ραγδαία και παρά τις προσπάθειες τους, οι θεράποντες ιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε επιβαρυμένη υγεία μετά από έμφραγμα, αντιμετώπιζε πρόβλημα με το διαβήτη, και δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Η διάγνωση για τον κορωνοϊό έγινε στις 30 Νοεμβρίου. Ο ίδιος είχε κάνει γνωστό πως νόσησε με ανάρτησή του.

Μόλις 4 ημέρες μετά βρέθηκε στην μοναξιά της ΜΕΘ όπου και πέθανε χθες τα ξημερώματα με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια μετά από 10 ημέρες νοσηλείας.

«Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω να κάνει το εμβόλιο»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σήμερα Τετάρτη ο διαβητολόγος – γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας.

«Ο Γιώργος όσο εντυπωσιακός ήταν, τόσο στο θέμα της υγείας ήταν ένα φοβισμένο παιδί. Ήταν μεταξύ του “ναι” και του “όχι” για το εμβόλιο. Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω και να τον βάλω στο κλίμα της προστασίας. Έλεγε ότι είναι απορυθμισμένος και αν έκανε το εμβόλιο μπορεί να χειροτέρευε το ζάχαρο. Αλλά αν περάσεις κοροναϊό, η φλεγμονή επηρεάζει το ζάχαρο, ισχύει δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έλεγε ο Γιώργος Τράγκας. Νόμιζε ότι θα περνούσε τον κοροναϊό πολύ εύκολα. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο», τόνισε ο κ. Ζούπας.

«Δεν πίστευε κανείς το πόσο γρήγορα εξελίχθηκε η κατάστασή του. Και αυτό οφείλεται στο σακχαρώδη διαβήτη σαν υποκείμενο νόσημα. Ο διαβήτης στην εποχή μας είναι τρόπος ζωής, και όχι αρρώστια. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί του, και κάποιος μπορεί να κουραστεί, να το ξεχάσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με δηλώσεις του, ο ίδιος μία ημερά νωρίτερα μέσα από την συχνότητα είχε επισημάνει ότι: «Ήταν μία παρέα δημοσιογράφων που κόλλησαν. Και μετά γελάγανε. Το πήραν αστεία! Την ημέρα που νόσησε, με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε εάν πρέπει να πάρουμε μονοκλωνικά. Επιπολαιότητες ανθρώπων που δεν είχαν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα. Το περιβάλλον φταίει που δεν πίστευε στον κοροναϊό» ανέφερε ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα.