Για εισβολή ψυχρών αέριων μαζών από την βόρεια – βορειοανατολική Ευρώπη προς την περιοχή μας μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο έμπειρος μετεωρολόγος δεν αποκλείεται να συνδυαστούν με κάποια βαρομετρικά χαμηλά.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε περιοχές της Θράκης θα επικρατήσει συννεφιά με πιθανότητα στον Έβρο να βρέξει τοπικά. Παράλληλα, στις Σποράδες, την Εύβοια και την Αττικοβοιωτία θα υπάρχουν σύννεφα με πιθανότητα για τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν μπόρες ασθενούς έντασης. Σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και δυτικά – νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια.

Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα «ανοίξει» στην Αττικοβοιωτία και την Εύβοια. Στη Θράκη θα παραμείνει η συννεφιά με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικά φαινόμενα. Επιπλέον, κάποιες μπόρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν μέχρι αργά το απόγευμα στην περιοχή των Κυκλάδων, της Κρήτης ίσως και το Καστελόριζο.

Η Αττική, τις πρωινές ώρες θα έχει συννεφιά ενώ κάποιες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια – βορειοανατολικά τμήματα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχει ήλιο με «δόντια» το πρωί ενώ μετά το μεσημέρι θα συννεφιάσει στα πιο ανατολικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Πού και πότε θα χιονίσει

Το Σάββατο η Αττική μαζί με την υπόλοιπη ανατολική, νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα θα έχει κακοκαιρία, κυρίως κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του Σαββάτου.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Αρναούτογλου, θα έχουμε χιονοπτώσεις μέχρι και τα 300 περίπου μέτρα.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα με κάποιες χιονοπτώσεις, ωστόσο στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια και τις Σποράδες ο καιρός θα βελτιωθεί σχετικά γρήγορα.