Όλα τα μέσα για να πείσουν πως δεν… είναι ελέφαντες χρησιμοποίησαν χτες οι Ράδιο Αρβύλα μετά την σφοδρή κρητική που δέχτηκαν από τους χρήστες του διαδικτύου.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο διαδίκτυο μετά την καταγγελία-βόμβα που έσκασε για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο για revenge porn, ήταν το αν τελικά γνώριζαν οι φίλοι του και συνάδελφοι του για την κατ΄ εξακολούθηση άρρωστη ενέργεια του δημοσιογράφου, ο οποίος στόχευε να εξευτελίζει και να ταπεινώνει γυναίκες με αυτόν τον ατιμωτικό και παράνομο τρόπο.

Τα 15 λεπτά της απολογίας των Ράδιο Αρβύλα

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου άσκησαν κριτική στους Ράδιο Αρβύλα θέτοντας ως βασικό ερώτημα «Πώς γίνεται να μην γνωρίζετε αφού η δικαστική διαμάχη βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια».

Μάλιστα πολλοί στάθηκαν στο γεγονός πως η δικαστική διαμάχη λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη, απορώντας για το πώς μπορούσε να μείνει κάτι τέτοιο κρυφό ειδικά όταν επρόκειτο για δημόσιο πρόσωπο.

Χτες λοιπόν, ο παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης χρησιμοποιήσαν κάθε αφηγηματικό και σκηνικό μέσο προκειμένου να πείσουν πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την υπόθεση.

Φορώντας όλοι μαύρα ρούχα, ξεκινώντας την εκπομπή υπό τους ήχους του Μπομπ Μάρλεϊ, οι Ράδιο Αρβύλα χρησιμοποίησαν ένα ολόκληρο 15λεπτο από το τηλεοπτικό τους χρόνου προκειμένου να απαντήσουν σε όσους τους κατηγορούν.

Εκτός από τα επιχειρήματα που προέβαλαν βέβαια για να στηρίξουν τη δική τους θέση, σύντομα η συζήτησή τους πήρε πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις.

Ξεφεύγοντας από το βασικό θέμα, το οποίο ήταν η υπόθεση revenge porn στην οποία εμπλέκεται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μέσα από τον ασκό του Αιόλου έγινε αναφορές στον Άδωνι Γεωργιάδη, στο κάψιμο βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά ακόμη και για τους 130 νεκρούς της πανδημίας.

Απόσπασμα από τις απαντήσεις των Ράδιο Αρβύλα

«Βγήκαμε σήμερα, γιατί δεν γίνεται να μην είμαστε εδώ» υπογράμμισε ο κεντρικός παρουσιαστής, ενώ στάθηκε στις επικρίσεις που δέχτηκε η εκπομπή μετά τον σάλο για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. «Θα δώσουμε απαντήσεις όπου και όπως πρέπει» υπογράμμισε, πριν πάει στο πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα.

Επιστρέφοντας από το διαφημιστικό διάλειμμα, ο Αντώνης Κανάκης ξεκαθάρισε: «Δεν θέλουμε να γίνουμε κομμάτι σ’ όλο αυτό το μιντιακό πανηγύρι που έχει ξεκινήσει, δεν θέλουμε να το ξεχειλώσουμε». «Το σοκ σήμερα έχει γίνει χειρότερο» τόνισε.

Η ουσία του θέματος δεν είναι αν είμαστε εμείς τα θύματα, αν θα συνεχιστεί το «Ράδιο Αρβύλα», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι το θύμα είναι η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. «Είναι εξωγήινο αυτό που ζούμε» υπογράμμισε, αναφερόμενος σε πληροφορίες που οι συντελεστές της εκπομπής δεν γνώριζαν. Παράλληλα, χαρακτήρισε «χυδαίο» αυτό που έκανε ο μέχρι χθες συνεργάτης του.

«Δεν γνωρίζαμε την κοπέλα, δεν γνωρίζαμε καμία από τις συντρόφους του Στάθη» ισχυρίστηκε ο Αντώνης Κανάκης, που είπε ότι η κοπέλα που καταγγέλλει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο δεν έχει να φοβάται ούτε να ντρέπεται τίποτα, ενώ ανέφερε ότι θα μπορούσε να είχε πάει να τους βρει και να τους μιλήσει.

Το βασικότερο απ’ όλα όσα θα πούμε στη συνέχεια, είναι να μην υπάρξει ποτέ κανένας άνθρωπος σε αυτή τη θέση, και πρέπει η πολιτεία να κάνει κάτι άμεσα γι’ αυτό, επισήμανε.

Είναι μία από τις χειρότερες συνθήκες να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι «ελέφαντας», τόνισε ακόμη ο Αντώνης Κανάκης, κάνοντας λόγο για κύμα στήριξης και αγάπης προς τους συντελεστές της εκπομπής. «Αυτό που δεν διαπραγματευόμαστε είναι η εντιμότητα και η συνέπεια στα λεγόμενά μας» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι όλοι τους βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

«Όλοι οι στρατοί των ακραίων τα έχουν μαζί μας» ανέφερε ακόμη, ενώ αναφέρθηκε και στη δίψα των media για αίμα. «Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει γνωστή η στάση μας απέναντι σε πράγματα που μας τρελαίνουν και μας εξοργίζουν;» τόνισε.

«Μπορεί να ξέραμε τι είχε κάνει και να μην τον είχα αρπάξει εγώ ο ίδιος και δεν ξέρω τι θα του έκανα;» συνέχισε ο Κανάκης, αναφερόμενος στον ίδιο τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Ρεκόρ τηλεθέασης

Το γεγονός πως στην αρχή είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως οι Ράδιο Αρβύλα δεν θα εμφανίζονταν χτες φαίνεται πως τελικά έντεινε την πρόθεση του κοινού να τους παρακολουθήσει, όταν εκείνοι ανέφεραν πως θα κάνουν τελικά κανονικά την εκπομπή τους.

Μάλιστα το γεγονός αυτό μαζί με όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται και από τα νούμερα που σημείωσε η εκπομπή.

Συγκεκριμένα η εκπομπή σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και κορυφώθηκε περίπου στα μέσα της προβολής της με 35% στο δυναμικό κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από σήμερα διακόπτεται προσωρινά η προβολή της και μετά τις απαραίτητες αλλαγές θα επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες τον Ιανουάριο του 2022.