Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ζοσέ Σα άφησε τον Ολυμπιακό έπειτα από τρία χρόνια, μετακομίζοντας στην Premier League για λογαριασμό της Γουλβς.

Οι Λύκοι έβγαλαν από τα ταμεία τους οκτώ εκατομμύρια ευρώ, και ο 28χρονος τερματοφύλακας έγινε το πιο πρόσφατο μέλος της πορτογαλικής παροικίας που έχει στηθεί εδώ και χρόνια στο Γουλβερχάμπτον.

Μπορεί ο Ζοσέ Σα να μην είναι ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τερματοφύλακες στο Νησί, από την στιγμή που στο πρωτάθλημα της Premier League αγωνίζονται τερματοφύλακες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Άλισον και ο Έντερσον, ωστόσο οι αριθμοί μαρτυρούν τη συνεισφορά του Σα στο παιχνίδι της Γουλβς.

Με την άμυνα της Γουλβς να μην πιάνει τις επιδόσεις που έπιανε με τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο στο τιμόνι, η ομάδα του Μπρούνο Λαζ έχει βασιστεί πολύ στον Σα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη στατιστική.

Σύμφωνα με το ο xGOT (expected goals on target) υπολογίζεται ο αριθμός των τερμάτων που θα είχε δεχτεί ένας τερματοφύλακας αναλόγως της ποιότητας των σουτ που θα κατέληγαν προς την εστία του και στη συνέχεια συγκρίνεται με τον αριθμό των προσπαθειών που όντως έφθασαν στο βάθος αυτής.

Έτσι, ανάμεσα σε 22 τερματοφύλακες που έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον 500 λεπτά μέσα στη σεζόν έως τώρα, ο Σα βρίσκεται στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του τον Εντουάρ Μεντί (Τσέλσι), τον εξαιρετικό νεαρό Άαρον Ράμσντεϊλ της Άρσεναλ, τους Άλισον Μπέκερ, Έντερσον, Ουγκό Γιορίς και Νταβίδ Ντε Χέα, ενώ την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ο Ρόμπερτ Σάντσεθ.

Αναλυτικά:

Ζοσέ Σα (Γουλβς): 3.7

Εντουάρ Μεντί (Τσέλσι): 2.5
Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ): 2
Ρόμπερτ Σάντσεθ (Μπράιτον): 0.6

Άλισον Μπέκερ (Λίβερπουλ): 0.4
Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι): 0.4
Ουγκό Γιορίς (Τότεναμ): -0.1
Νταβίδ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): -0.2