Έχουν περάσει τρία χρόνια από την επίθεση στο Κοινωνικό Στέκι Φαβέλα στον Πειραιά από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τα θύματα ζητούν έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ερυθράς αγγελίας για φυγόδικο κατηγορούμενο στην υπόθεση.

Ειδικότερα, αίτηση προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ερυθράς αγγελίας κατά κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, το 2018, υπέβαλαν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης, Χρύσα Παπαδοπούλου και Αργύρης Συρίγος, στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Τι αναφέρουν οι δικηγόροι

Όπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) στην δίκη που διεξάγεται ενώπιον του ΜΟΔ Πειραιά αυτές τις ημέρες:

«Την Παρασκευή 10-12-2021 κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά αίτηση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για την δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών τον Φεβρουάριο του 2018 σε βάρος του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Φαβέλα» στον Πειραιά προκειμένου να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ερυθρά αγγελία στην Ιντερπόλ για τον φυγόδικο πλέον κατηγορούμενο Βασίλειο-Παναγιώτη Θεοδώρου.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη δικάσιμο της 8ης-11-2021, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τον προσωρινά κρατούμενο Σωτήρη Δεβελέκο και τον Βασίλειο-Παναγιώτη Θεοδώρου, ο τελευταίος έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό. Από την εξουσιοδότηση που προσκόμισε ο συνήγορός του αποδεικνύεται ότι βρίσκεται στη Σουηδία, όπου και δήλωσε διεύθυνση προσωρινής διαμονής, παρά το ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Α’ Ανακριτή Πειραιά ήδη από 15-10-2020. Η δηλωθείσα προσωρινή διεύθυνση διαμονής του έχει κοινοποιηθεί στις 18-11-2021 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά στο τμήμα της Εκτέλεσης, χωρίς να έχει ληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία».

Οι συνήγοροι γνωστοποιούν πως κοινοποίησαν την αίτηση τους και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να επιδιωχθεί η σύλληψη του «φυγόδικου τους τελευταίους 14 μήνες» κατηγορούμενου.

Πηγή: ΑΠΕ