Την τάση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έως τα Χριστούγεννα ανέλυσε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να προκύψει κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών από την ανατολική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια μέχρι περίπου και τις 24 Δεκεμβρίου.

Αν συμβεί αυτό, όπως σημειώνει, μέχρι και τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ κρύο στη χώρα μας, το οποίο ίσως συνοδευτεί και από χιονοπτώσεις. «60% να έχουμε λευκά Χριστούγεννα με βάση τα σημερινά στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Στο μεταξύ, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από αύριο, Τρίτη, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις στη Θράκη και χιονοπτώσεις σε τμήματα της Ροδόπης και του Έβρου σε υψόμετρα άνω των 600 μέτρων.

Αντίστοιχα φαινόμενα προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένονται βροχές στα χαμηλά και πιο νότια τμήματα του νομού, ενώ χιονοπτώσεις θα πλήξουν περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων. Χαμηλή θα παραμείνει και η θερμοκρασία με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Ελλάδα, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε Λάρισα, Βόλο και Σποράδες, ενώ και πάλι σε αυξημένο υψόμετρο άνω των 800 μέτρων θα υπάρξουν βροχές και χιόνια.

Η μόνη περιοχή της χώρας που φαίνεται εξ ολοκλήρου να έχει καλοκαιρία είναι η Πελοπόννησος, ενώ αντίθετα στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος.

Στην Αττική, η πρόβλεψη του μετεωρολόγου δείχνει βροχές και συννεφιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τη θερμοκρασία στους 10 βαθμούς Κελσίου.