Συγκίνηση προκαλεί η μαρτυρία του γυμνασιάρχη που άρπαξαν πριν από μερικές ημέρες από σχολείο της Πιερίας οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Παρά το σοκ και τους πόνους που βιώνει, ο ίδιος μίλησε για την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα.

«Προσπαθούμε να τα αφήσουμε όλα πίσω και να λειτουργήσουμε όπως πριν. Αισθάνομαι κάποιους πόνους, τώρα αρχίζουν και βγαίνουν στη μέση, στα μπράτσα και την πλάτη, αλλά γενικά αισθάνομαι καλά» υποστηρίζει στην κάμερα του Open.

Όπως λέει, οι αξίες, οι αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά που βιώνει.

Ο ίδιος εξηγεί πως υπήρχαν παιδιά από το Λύκειο που ήταν μπροστά στο συμβάν και συγκλονίστηκαν. «Εύχομαι να μην τους μείνει κάποια πληγή» τόνισε.

Προφυλακίστηκαν τρία άτομα

Υπενθυμίζεται ότι από τους έντεκα συλληφθέντες προφυλακίστηκαν τρεις. Πρόκειται για έναν 61χρονο άνδρα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και δύο 41χρονους από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Oι άνδρες κρίθηκαν προφυλακιστέοι έπειτα από πολύωρη διαδικασία απολογίας.

Η στιγμή της σύλληψης

Τις δραματικές στιγμές της «σύλληψής» είχε περιγράψει και πριν από μερικά 24ωρα ο γυμνασιάρχης του σχολείου στο Αιγίνιο Πιερίας, λέγοντας πως τον έδεσαν πισθάγκωνα σαν να ήταν μια πραγματική σύλληψη από την Αστυνομία.

«Ανεβαίνοντας τις σκάλες είδα δέκα άτομα να έρχονται προς εμένα. Τους βλέπω δέκα άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου, γυρνάω, κατεβαίνω χωρίς να τρέχω βέβαια, δεν ήθελα να τους δείξω ότι φοβόμουν. Πριν την έξοδο, δύο μέτρα περίπου, με περικυκλώνουν. Μεταξύ τους συζητάνε ‘ποιος είναι αυτός’, ‘είναι ο Xατζής;’. Με ρωτάνε ‘Είσαι ο Χατζής;’. Ναι λέω είμαι ο Χατζής. Και εκεί πέρα μου λέει συλλαμβάνεσαι. Για ποιο λόγο λέω συλλαμβάνομαι. Λέει γιατί βασανίζετε τα παιδιά. Φώναζαν κάποιοι από πάνω. Μου πιάνουν τα χέρια. Λέω, αφήστε τα χέρια μου κάτω σας παρακαλώ. Μου τα ξαναπιάνουνε. Εκεί πέρα έγινε πάλη. Επειδή δεν μπορούσαν να με κουμαντάρουν λέει στον άλλο βγάλε τις χειροπέδες. Και εκεί πέρα είναι που τα έχασα τελείως. Λέω τι εννοείτε, είναι δυνατόν να μου βάλετε χειροπέδες; Θεώρησα ότι αυτό είναι προσβολή στην αξιοπρέπειά μου, στην προσωπικότητά μου» είπε σε δημοσιογράφους.

«Πισθάγκωνα, όπως συλλαμβάνει η αστυνομία. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο» συμπλήρωσε ο ίδιος.