Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε ως δεύτερος στον όμιλο του Europa League, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει έναν νοκ-άουτ γύρο μπαράζ για να βρεθεί στους «16» της διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν μαζί με την Άιντραχτ, όμως θα δώσουν δύο παιχνίδια παραπάνω, και μάλιστα τι παιχνίδια.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μαθαίνει σήμερα τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση του Europa League (14:00) και όλα δείχνουν ότι θα βρει μια πολύ μεγάλη ομάδα που έρχεται ως τρίτη από το Champions League.

Οι 8 δεύτεροι του Europa League θα «πέσουν» πάνω στους 8 που τερμάτισαν 3οι στον όμιλό τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, και όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το έργο για τους Πειραιώτες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στο δρόμο για τους «16».

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός μαζί με τη Ρέιντζερς, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, τη Νάπολι, τη Λάτσιο, την Μπράγκα, την Μπέτις και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα αντιμετωπίσουν μία από τις Λιψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σέριφ, Μπαρτσελόνα, Αταλάντα, Σεβίλλη και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Πιθανότεροι αντίπαλοι με βάση τον αλγόριθμο και τα ποσοστά είναι η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι με εξαίρεση τη Σέριφ, που και εκείνη με τη σειρά της έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετική φέτος, ο Ολυμπιακός θα έχει ένα… μεγαθήριο απέναντί του για να κάνει την υπέρβαση άλλη μια σεζόν και να βρεθεί στους «16».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα παιχνίδια των πλέι-οφ του Europa League είναι προγραμματισμένα για τις 17 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα μετά, στις 24 του ίδιου μήνα.