«Ο κ. Ανδρουλάκης θα κριθεί στην πράξη και στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στίγμα, δεν έχει πάρει θέση, δεν έχει προσδιορίσει στρατηγική, ιδεολογική τοποθέτηση». Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση ανώτερων κομματικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Από την Κουμουνδούρου μεταδίδουν ό,τι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και επιδεινώνουν την καθημερινότητα τους είναι σαφή, όπως σαφή είναι και τα διλήμματα στα οποία πρέπει να πάρει θέση ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εντός και εκτός Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό θέτουν σειρά ερωτημάτων, όπως: τι λέει για τον κατώτατο μισθό, συμφωνεί στην άμεση αύξηση του στα 800 ευρώ; Τι λέει για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για το κοινωνικό κράτος, την ενίσχυση του ΕΣΥ που έχει μείνει στο έλεος του εν μέσω πανδημίας, για την εκχώρηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, για την ακρίβεια και την έκρηξη ανατιμήσεων τόσο στην ενέργεια όσο και σε όλα τα αγαθά, για την ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους τηςπανδημίας, για την εκπαίδευση, είναι υπέρ των παρεμβάσεων Κεραμέως με Ελάχιστη βάση Εισαγωγής και αναγνώριση ισοτιμίας κολεγίων, τι λέει για τις ανισότητες που εκτοξεύονται με τις πολιτικές Μητσοτάκη;

«Εκεί κρίνεται ένας πολιτικός χώρος και όχι συνθήματα και τις αοριστίες. Όποτε εκεί θα κριθεί. Διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι προοδευτικός δεν μπορείς μόνο να αυτοπροσδιορίζεσαι αλλά πρέπει να το αποδεικνύεις και με τις πολιτικές θέσεις σου» τονίζουν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Παράλληλα υπενθυμίζουν το δίλλημα που έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Πέμπτη από τα Γιάννενα, όπου σημείωσε ο,τι δημοκρατική παράταξη μπορεί να είσαι μόνο με μέτωπο στη Δεξιά, ποσό μάλλον στη νεοφιλελεύθερη Δεξιά του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σχετικά με το εάν θα πιεστεί δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και χάσει δυνάμεις προς το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ανώτεροι κομματικοί παράγοντες σημείωναν με έμφαση: «Αν κάποιος πρέπει να ανησυχεί είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του.

Μάλιστα σημειώνουν ό,τι όσο η φθορά του γιγαντώνεται – και αυτό φαίνεται πλέον και σε όλες τις μετρησεις και δια γυμνού οφθαλμού στην κοινωνία – τόσο οι κεντρώοι ψηφοφόροι που τον πίστεψαν και εξαπατήθηκαν, θα του γυρνούν την πλάτη, πιθανόν και προς το ΚΙΝΑΛ. Και όσο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος θα ξαναπαίζουν το χιλιοπαιγμένο έργο – όπως σας θυμίζουμε και το 2017 – της δήθεν δυναμικής του ΚΙΝΑΛ με την ελπίδα να ανακόψει τον ΣΥΡΙΖΑ (που πήρε εν τέλει32% αντί για 23-24 που έλεγαν) τόσο θα στέλνουν ψηφοφόρους της ΝΔ στο ΚΙΝΑΛ.

Για τις δημοσκοπήσεις, αγαπημένο θέμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις μετά το νέο φιάσκο, όπως λένε, του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ. «Όχι μόνο απέτυχαν να αποτυπώσουν τους συσχετισμούς στα ποσοστά αλλά έβγαζαν πρώτο τον κ. Λοβέρδο, εκλεκτό του κ. Μητσοτακη, ο οποίος εν τέλει δεν πέρασε καν στο δεύτερο γύρο» τονίζουν.