Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά της Euroleague και πέρασε με εμφατικό τρόπο στους «8» της διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκες επικράτησαν με 11-5 της Τεράσα, 15-8 της Ρόμα και 9-5 του Εθνικού, με την ομάδα του Χάρη Παυλίδη να περνάει στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο πόλο γυναικών.

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού την Δευτέρα (13/12) θα βρεθεί στην κληρωτίδα, μαζί με τον  Εθνικό, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά και τις Ουίπεστ, Ντουναϊσβάρος (Ουγγαρία), Κίρισι, Ουραλότσκα (Ρωσία), Σαμπαντέλ (Ισπανία) και την Πάντοβα (Ιταλία).

Ως πρώτες προκρίθηκαν οι: Σαμπαντέλ, Ουίπεστ, Ολυμπιακός, Πάντοβα και ως δεύτερες οι: Ντουναϊσβάρος, Εθνικός, Ουραλότσκα, Κίρισι.

Στη φάση των «8» θα προκύψουν τέσσερα ζευγάρια. Μια ομάδα που τερμάτισε στην πρώτη θέση και μια στη δεύτερη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί στον ίδιο όμιλο δύο ομάδες που ήταν στο ίδιο γκρουπ στα προκριματικά, αλλά και ομάδες από την ίδια χώρα. Ως εκ τούτου ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Εθνικό.

Με αυτά τα δεδομένα, οι Ερυθρόλευκες στα προημιτελικά θα βρουν μπροστά τους μια εκ των Ντουναϊσβάρος, Κίρισι, Ουραλότσκα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα ταξιδέψουν είτε στην Ρωσία, εάν κληρωθούν με Κίρισι, Ουραλότσκα, είτε στην Ουγγαρία, εάν βρουν στον δρόμο τους την Ντουναϊσβάρος. Για τον Εθνικό πιθανοί αντίπαλοι είναι οι: Σαμπαντέλ, Ουίπεστ και Πάντοβα.

Τα παιχνίδια της φάσης των «8» θα πραγματοποιηθούν στις 5 και 26 Φεβρουαρίου 2022. Οι νικητές των ζευγαριών θα βρεθούν στο Final 4 που θα πραγματοποιηθεί 1-2 Απριλίου, ενώ οι χαμένοι θα βρεθούν στο Final-4 του Len Trophy (26-27/3).