Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει στην Τρίπολη τον Αστέρα για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Super League, έμεινε στο 0-0 και έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Οι Κιτρινόμαυροι μπορεί να ανέβηκαν στους 27 βαθμούς με το αποτέλεσμα κόντρα στους Αρκάδες, όμως ο Ολυμπιακός, που είναι στην κορυφή με 32 βαθμούς, έχει απόψε τη μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει στο +8 και να πάρει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα για το τρίτο σερί πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς υποδέχεται στο φινάλε του πρώτου γύρου τον Άρη, ο οποίος είναι μια πολύ καλή ομάδα και θέλει νίκη για να φθάσει στο +8 και να έχει ένα πολύ σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας για το δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου, αλλά και για τα πλέι-οφ.

Αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει του Άρη μάλιστα και φθάσει στο +8, οι Πειραιώτες θα έχουν μια από τις μεγαλύτερες διαφορές σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα είναι στην 4η θέση με τη διαφορά που θα έχει φτιάξει με την ΑΕΚ, με τη Σάλτσμπουργκ να είναι στην κορυφή της λίστας, αφού βρίσκεται στο +14 απέναντι στην Βόλφσμπεργκερ στο αυστριακό πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, εκτός από τη Σάλτσμπουργκ, πάνω από τον Ολυμπιακό θα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι, που είναι στο +11 από τη Ρεν, ενώ στην τρίτη θέση είναι η φανταστική Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία, του τρομερού Τάσου Μπακασέτα, που προελαύνει για τον τίτλο. Η ομάδα του έλληνα μεσοεπιθετικού είναι στην πρώτη θέση και στο +9 από τη δεύτερη Κόνιασπορ.

Αναλυτικά οι μεγαλύτερες (μέχρι στιγμής) βαθμολογικές διαφορές στην Ευρώπη:

Αυστρία: Σάλτσμπουργκ – Βόλφσμπεργκερ 45-31
Ligue 1: Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεν 42-31
Τουρκία: Τραμπζονσπόρ – Κόνιασπορ 39-30
Super League: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 32-27 (ο Ολυμπιακός ένα παιχνίδι λιγότερο)
Ελβετία: Ζυρίχη – Βασιλεία 37-30