Με πρωταγωνιστή τον Σισέ, που σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Καραϊσκάκη του Αρη με 1-0, για την 13η αγωνιστική της Superleague. Ο Αφρικανός σέντερ μπακ στο 54’ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο Σενεγαλέζος, ο οποίος είχε βάλει δύο γκολ στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, σκόραρε ξανά και έδωσε το τρίποντο στον Ολυμπιακό. Με αυτή τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν ιδανικά το πρώτο κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος, καθώς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον την γκέλα της ΑΕΚ στην Τρίπολη (0-0) και στο φινάλε άνοιξαν στους 8 πόντους τη διαφορά από την Ενωση στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Ο Ολυμπιακός μετά από 13 αγωνιστικές έχει 35 πόντους και όπως προαναφέραμε είναι στο +8 από την δεύτερη ΑΕΚ, αλλά και στο +13 από τον ΠΑΟΚ, που βρίσκεται στην τρίτη θέση (σ.σ ισοβαθμεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα). Από την άλλη πλευρά, ο Αρης έμεινε στους 17 πόντους και είναι στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Οι Ερυθρόλευκοι αφήνουν πλέον πίσω τους το αποψινό παιχνίδι και επικεντρώνονται στο ματς που ακολουθεί με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την 14η αγωνιστική (15/12, 19:30), ενώ από την άλλη ο Αρης παίζει στην Κρήτη με τον ΟΦΗ (16/12, 17:00).

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τον Αγκιμπού Καμαρά λίγο πιο μπροστά. Οι Μασούρας και Ρόνι Λόπες ήταν στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Άκης Μάντζιος από την άλλη, ξεκίνησε τον Αρη με τον Ντένις κάτω από τα δοκάρια και τους Σάκιτς, Γκάνεα, Φαμπιάνο και Μπάμπετς στην τετράδα της άμυνας. Οι Σάσα και Τζέγκο ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τους Γκαρσία, Μπερτόλιο και Εντιαγέ πίσω από τον Μανσίνι.

Λίγες φάσεις, ακυρώθηκε γκολ του Μασούρα

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πέρασαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό στο 13’ να σκοράρει με τον Γιώργο Μασούρα, αλλά το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ.

Ο Ρόνι Λόπες έκανε την μπαλιά από δεξιά, ο διεθνής μεσοεπιθετικός κατέβασε ωραία και εκτέλεσε τον Ντένις, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά την εξέταση της φάσης από το VAR.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, γύριζε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αρη και προσπαθούσε να βρει τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι Αγκιμπού, Ρόνι Λόπες, Μασούρας και Ελ Αραμπί πολιορκούσαν τα καρέ του Ντένις, με τους Λαλά και Ρέαμπτσιουκ από τα δύο άκρα να φέρνουν την μπάλα με σέντρες στην περιοχή των Θεσσαλονικέων.

Οι Κιτρινόμαυροι, όμως, ήταν καλά στημένοι και είχαν κλείσει τους χώρους προς την εστία του Ντένις. Οι φιλοξενούμενοι περίμεναν στο δικό τους μισό και ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα την άμυνα των Πειραιωτών, με τους Ματέο Γκαρσία, Μανσίνι και Μπερτόλιο.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μανούχου στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να κλείνει το πρώτο μέρος με 57% κατοχή (57%-43%), ενώ οι τελικές ήταν στο 2-0 για τους Πειραιώτες. Λιγοστές φάσεις, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 0-0.

Ευκαιρία, δοκάρι και γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει το γκολ. Στο 48’ οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έκανε ωραία κίνηση, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντένις.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Αγκιμπού Καμαρά, Ο Αφρικανός έκλεψε την μπάλα, απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ντένις.

Στην εξέλιξη της φάσης οι Πειραιώτες κέρδισαν κόρνερ. Ο Ρόνι Λόπες το εκτέλεσε και ο Παπέ Αμπού Σισέ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους πρωταθλητές. Ο Σενεγαλέζος σέντερ μπακ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με δυνατή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Αρη, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ από στημένη φάση.

Μετά το γκολ ο Ακης Μάντζιος έκανε δύο αλλαγές, με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να βάζει στο ματς τους Μάνο και Γκάμα αντί των Μπερτόλιο και Εντιαγέ. Το παιχνίδι, ωστόσο, συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τους Ερυθρόλευκους στο 66’ και στο 68’ να απειλούν με Ελ Αραμπί και Σισέ. Στην πρώτη περίπτωση η κεφαλιά του Μαροκινού επιθετικού έφυγε άουτ και στη δεύτερη η αντίστοιχη του Σενεγαλέζου αμυντικού μπλοκαρίστηκε από τον Ντένις.

Στο 74’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο διεθνής εξτρέμ σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ντένις έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στη συνέχεια ο Μάντζιος έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τον Λόπεθ και Ιτούρμπε να παίρνουν τις θέσεις των Μανσίνι και Ματέο Γκαρσία.

Περισσότερα σε λίγο…