Στις 12 αύριο Δευτέρα το μεσήμερι θα συνεδριάσει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση θα συμμετάσχει και θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ευλαβική τήρηση των μέτρων και εμβολιασμοί

Η ατζέντα της συνεδρίασης αφορά την πανδημία και μάλιστα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης των ιεραρχών με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκος Μητσοτάκης και αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχαν κατ’ ιδίαν προπαρασκευαστική συνάντηση την Παρασκευή το πρωί.

Κατά τη συνάντηση αυτή των κ.κ. Μητσοτάκη και Ιερώνυμου στο μέγαρο Μαξίμου παρουσία και της υπουργού Παιδείας, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί και η πορεία των εμβολιασμών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν’ όψει της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στους ναούς, εν’ όψει των Χριστουγέννων θα ζητήσει από τους Ιεράρχες την ευλαβική… τήρηση των μέτρων, κάτι το οποίο επεσήμανε και στην συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο.

Επίσης ο πρωθυπουργός ζήτησε για ακόμη μία φορά τη συνεργασία και τη στήριξη της εκκλησίας στην αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα ζητήσει να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς.

Άλλωστε δεν λίγες οι περιπτώσεις μητροπολιτών που, όχι απλώς εκφράζουν αντιεπιστημονικές απόψεις για την πανδημία, αλλά καταστρατηγούν και τα μέτρα για τον κοροναϊό.