Ο τραγουδοποιός έχει ετοιμάσει μία βραδιά με συνθέσεις-σταθμούς από την πορεία του αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του MEGA.

Την ημέρα των γενεθλίων του ο Σταμάτης Σπανουδάκης μας θυμίζει τις μελωδίες του, τις άφθαρτες στον χρόνο. Μαζί με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, με τους οποίους έχει συνεργαστεί, παρουσιάζει διαχρονικές επιτυχίες όπως: «Κύματα», «Θάλασσα», «Ζει και βασιλεύει», «Το adagio της θάλασσας», «Στην αυλή του βασιλιά», «Πάμε για άλλες πολιτείες», «Έφυγες νωρίς», «Γιορτή» και «Ποιος μπορεί».

Στη σκηνή μαζί με τον Σταμάτη Σπανουδάκη θα ανέβει η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Βιτάλη, η Γλυκερία, ο Μανώλης Μητσιάς καθώς και η μόνιμη πλέον συνεργάτιδά του, Αθηνά Χιώτη, για να μας ταξιδέψουν στο μοναδικό έργο του συνθέτη και στιχουργού.

Special guest ο Γιάννης Πάριος, σε μία σύμπραξη που θα μας καθηλώσει. Ο σολίστ του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης και του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας, καθώς και η χορωδία «Μελωδοί» βάζουν το δικό τους αίσθημα στην ξεχωριστή βραδιά.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Ρούλα Κορομηλά, συντροφεύοντας τον καλό της φίλο σε αυτή την υπέροχη αναδρομή.

«Η ζωή μου όλη σήμερα…»

Ένα από τα τραγούδια-σταθμό στην πορεία του Σταμάτη Σπανουδάκη, το «Σήμερα» ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο ο Γιάννης Πάριος.

Το κομμάτι είναι σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Σπανουδάκη και πρώτος ερμήνευσε ο Πάριος για την ταινία «Άντε Γειά» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Τσεμπερόπουλου.

Η ταινία ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα της Γιοβάννας και προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1991.

To τραγούδι στη συνέχεια μπήκε στον δίσκο «Επαφή» του 1992.