Μια μάσκα που ανιχνεύει τον κοροναϊό και φωσφορίζει εάν το άτομο που τη φορά έχει προσβληθεί, δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες.

Πρώτα ψεκάζεις τη μάσκα με ειδικό διάλυμα. Αφαιρείς το φίλτρο, ξαναρίχνεις διάλυμα. Κατόπιν βάζεις το φίλτρο κάτω από υπεριώδες φως.

Εάν η μάσκα φωσφορίζει εκεί που βρίσκονταν η μύτη και το στόμα, τότε έχεις μολυνθεί από μολυνθεί.

Τη μάσκα που ανιχνεύει τον φονικό ιό δημιούργησαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό εργαλείο για την ανίχνευση των ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

«Οι ασυμπτωματικοί που δεν κάνουν τεστ γιατί δεν εμφανίζουν συμπτώματα, εάν φορούν τη μάσκα, θα το μάθουν όταν είναι θετικοί. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί ασθενείς» δήλωσε ο καθηγητής Γιασουχίρο Τσουκαμότο.

Ο καθηγητής Τσουκαμότο λέει ότι με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό και ο ίδιος. Οι Ιάπωνες ερευνητές χρησιμοποιούν αντισώματα από στρουθοκαμήλους στο φίλτρο της μάσκας.

Τώρα προσπαθούν να φτιάξουν μια μάσκα που θα φωσφορίζει μόνη της σε περίπτωση μόλυνσης, χωρίς να χρειάζεται η υπεριώδης ακτινοβολία και πιστεύουν ότι θα τη διαθέσουν στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο.

Δείτε το βίντεο του MEGA