Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε (19:45) με την Αντβέρπ στο Βέλγιο για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League και θέλει μόνο νίκη για να είναι ζωντανός για την πρώτη θέση.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν στην Αμβέρσα τη βελγική ομάδα και εκτός από νίκη θέλουν και ήττα της γερμανικής ομάδας στην Πόλη από τη Φενέρμπαχτσε για να είναι εκείνοι που θα τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου και θα πάρουν την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League.

Όπως καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ο Ολυμπιακός «καίγεται» για το διπλό απόψε, τόσο για την πρωτιά του ομίλου, αλλά και για το ranking της UEFA, όμως υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός λόγος που ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν τη νίκη στην Αμβέρσα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν συγκεντρώσει εννιά βαθμούς μετά τις νίκες επί της Αντβέρπ και τα δύο τρίποντα με τη Φενέρμπαχτσε. Αυτό σημαίνει ότι με μια νίκη απόψε φτάνουν τους 12 βαθμούς στον όμιλο και θα γράψουν ιστορία, αφού ποτέ άλλοτε δεν έχουν μαζέψει τόσους σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως ακόμη και με αυτήν τη συγκομιδή μπορεί να μην τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε στο Champions League ούτε στο Europa League έχει καταφέρει στο παρελθόν να μαζέψει τόσους πόντους. Μέχρι τώρα η καλύτερη ευρωπαϊκή συγκομιδή του Ολυμπιακού είναι οι 11 βαθμοί που μάζεψε τη σεζόν 1998-99 και τη σεζόν 2007-08 στον όμιλο του Champions League.

Η πρώτη είναι η σεζόν που τερμάτισε πρώτος αφήνοντας πίσω του την Κροάσια, την Πόρτο και τον Άγιαξ και έπαιξε στα προημιτελικά με τη Γιουβέντους, ενώ η δεύτερη είναι η σεζόν που ήταν ισόβαθμος με 11 βαθμούς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι αμέσως καλύτερες επιδόσεις του ήταν τις σεζόν 2004-05 και 2009-10, ενώ έχει μαζέψει και 10 βαθμούς με τη Μίλαν πριν από τρία χρόνια με το αξέχαστο 3-1 στο Καραϊσκάκη.