Ο «εφιάλτης» είναι πλέον πραγματικότητα. Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να κάνει το απόλυτο «θαύμα» και ηττήθηκε εύκολα από την Μπάγερν στο Μόναχο με 3-0.

Η Μπενφίκα από την άλλη, έκανε τη δουλειά της, νίκησε την Ντιναμό Κιέβου με 2-0 και άφησε την Μπαρτσελόνα εκτός Champions League πριν από τα νοκ άουτ!

Τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από τους ομίλους, ήταν τη σεζόν 2000/01, όταν είχε τερματίσει στην τρίτη θέση, πίσω από Μίλαν και Λιντς.

Μπάγερν – Μπαρτσελόνα 3-0

Η Μπάγερν δεν χαρίστηκε στην Μπαρτσελόνα. Δεν επέτρεψε στους «μπλαουγκράνα» να πιστέψουν και τους έκοψαν τα «φτερά» από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Αν και άργησε (για τα δεδομένα της), η Μπάγερν «χτύπησε». Τραγική αμυντική λειτουργία από την Μπαρτσελόνα, ο Λεβαντόφσκι «χόρεψε» τους αμυντικούς του Τσάβι, έκανε τη σέντρα και ο Μίλερ έγραψε το 1-0 στο 34ο λεπτό.

Λιγα λεπτά αργότερα, ο Σανέ σημείωσε το 2-0 με έναν «κεραυνό», με τον Τερ Στέγκεν πάντως να έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Η Μπάγερν έριξε τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος, ωστόσο βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Μουσιάλα στο 62ο λεπτό.

Έτσι, ο ιστορικός αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από τους ομίλους του Champions League ολοκληρώθηκε και με τη… βούλα!

Μπενφίκα – Ντιναμό Κιέβου 2-0

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπενφίκα έκανε το καθήκον της και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Μπαρτσελόνα, καθώς επικράτησε με 2-0 της Ντιναμό Κιέβου και προκρίθηκε στα νοκ άουτ του Champions League.

Οι «αετοί» δεν είχαν κανένα πρόβλημα, σκόραραν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά τελείωσαν την υπόθεση από νωρίς. Γιάρεμτσουκ (16′) και Ζιλμπέρτο (20′), σκόραραν μέσα σε τέσσερα λεπτά και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, κλειδώνοντας παράλληλα και το εισιτήριο των Πορτογάλων για τους «16» του Champions League.