Με πρώτο σταθμό την ακριτική Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «απλώνει» δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους αδύναμους πολίτες της χώρας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού  Κωνσταντίνος Δήμτσας, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ επισκέφθηκαν σχολεία προσφέροντας στους μαθητές δώρα, ενώ με τις εθελόντριες της Αγαθοεργού Αδελφότητας Κώου «Ιωάννης ο Ναύκληρος» διένειμαν βασικά αγαθά ,προκειμένου τις δύσκολες μέρες που διανύουμε να υπάρχουν τα απαραίτητα σε κάθε σπίτι.

Ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο  για τη στήριξη που προσέφερε μέσω της «Αποστολής» στην ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών του νησιού υπογραμμίζοντας ότι: «η  βοήθεια αυτή, υπηρετεί τον κοινό στόχο για να μην υπάρξει ούτε ένας συνάνθρωπος μας μακριά από την προστασία και τη φροντίδα που έχει ανάγκη. Εκφράζουμε, κατέληξε, την ευγνωμοσύνη μας γιατί η «Αποστολή», μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο μόνοι».

«Για κάποιους συνανθρώπους μας, επεσήμανε ο κ. Δήμτσας αυτή η περίοδος, είναι πολύ πιο σκληρή απ’ ότι για άλλους. Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος παρακολουθεί με αγωνία όσα συμβαίνουν και ζήτησε να προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια και κάθε πολίτη που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του.

Η «Αποστολή» έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο για να υπάρχουν καθημερινά τα απαραίτητα σε κάθε σπίτι. Γι’ αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις Ιερές Μητροπόλεις για να μεταφέρουμε και αυτές τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης» .

Στην Κω παραδόθηκαν 250 οικογενειακά δέματα τροφίμων συνολικού 3.150 κιλών, 250 σχολικές τσάντες με γραφική ύλη καλύπτοντας ανάγκες μαθητών σε δημοτικά σχολεία ενώ στη  Νίσυρο παραδοθήκαν Baby kits στο πλαίσιο της δράσης : «AΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΩΝ – ΒΡΕΦΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ (BABY KITS)» της πρωτοβουλίας ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με αποκλειστική χορηγία της Τράπεζας EUROBANK) .