Σε έκτακτη συνεδρίαση θα προχωρήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας την ερχόμενη Δευτέρα στις 13 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει το παρών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εμβολιασμός και λειτουργία ναών

Η ατζέντα της συνεδρίασης θα αφορά την πανδημία και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι ναοί ενόψει των Χριστουγέννων. Πληροφορίες του vima.gr αναφέρουν ότι μεταξύ των δύο πλευρών, της εκκλησίας και της κυβέρνησης υπάρχει μια κατ’ αρχήν συνεννόηση και η παρουσία του πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου γίνεται σε μια στιγμή όπου πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στο κόκκινο, ενώ ο κορωνοϊός θερίζει αφήνοντας εκατόμβη νεκρών καθημερινά, ενώ είναι τρομακτική και η πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση ρίχνει όλο το βάρος της στην εμβολιαστική κάλυψη και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος προκειμένου να αυξηθούν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε των μεγαλύτερων ηλικιών καθώς επίσης και για την τρίτη αναμνηστική δόση.

Σημειώνεται δε ότι ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος προ ημερών αναφερόμενος σε συνομιλία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είπε ότι ο κ. Ιερώνυμος του ζήτησε να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Μάλιστα, σημείωσε πως έχει κρατήσει εξ αρχής τη συγκεκριμένη στάση όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού αναφέροντας πως «θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το Κράτος ή από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου υποχρεωτικά να εμβολιαστούν».

«Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα από τα χέρια μας και την αγκαλιά μας και όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αμφισβητούν την αναγκαιότητα του εμβολίου. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει δυσμενή μέτρα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω» είχε σημειώσει ο κ. Χρυσόστομος.