Νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα, κυρίως σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, αναμένονται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κυρίως στο Αιγαίο, το Ιόνιο, τα βορειοανατολικά, δυτικά και νότια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο, το Ιόνιο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο έως το μεσημέρι ενώ τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα βροχών και για τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στα Δωδεκάνησα έως το πρωί υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 10, στη Θεσσαλία από 4 έως 13, στην Ήπειρο από -1 έως 12, στη Στερεά από 2 έως 13, στην Πελοπόννησο από 4 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 14, στις Κυκλάδες από 6 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 14 και στην Κρήτη από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στα νοτιότερα τμήματα της χώρας η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ και στα βόρεια 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί αλλά και μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από το MEGA: