Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Τετάρτη τη Ρωσία και στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Από το Σότσι, οι δύο άνδρες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του έλληνα πρωθυπουργού.

Ο στόχος της συνάντησης

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στόχος της συνάντησης Μητσοτάκη – Πούτιν, είναι η αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Συμπλήρωσε πως η Ρωσία είναι βασικός παράγοντας της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας και αναφέρθηκε στην επιθυμία της χώρας μας να «προχωρήσουμε σε βάθος μια οικονομική συνεργασία, με ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνουν πίσω τους τα ρωσικά αντίμετρα απέναντι στις ευρωπαϊκές κυρώσεις».

Για το θέμα της ενέργειας, τόνισε πως η Μόσχα είναι ένας αξιόπιστος και ο σημαντικότερος προμηθευτής φυσικού αερίου για την Ελλάδα και αυτό που θέλουμε είναι να συνεχιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια αερίου, αλλά και να γίνεται προμήθεια σε χαμηλότερες τιμές.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο υπογραμμίζει πως οι δύο άνδρες θα συζητήσουν περί της οικονομικής, πολιτικής και πολιτισμικής συνεργασίας των χωρών τους.